Eric Saade med FC Samps stilrena tröja. Foto: Läsarbild FC Samp

Eric Saade klar för… fotbollsklubb i Djursholm

Melodifestivalvinnaren, Eric Saade sjunger på ny melodi – börjar spela fotboll i FC Sampierdarenese som spelar sina hemmamatcher på Djursholms IP.

  • Publicerad 14:22, 14 mar 2019

I januari gjorde kändisklubben FC Sampierdarenese, eller kort och gott FC Samp, klart den forna AIK-kaptenen, Daniel ”Tjerna” Tjernström. Nu presenterar klubben ett nytt känt namn – Eric Saade.

– Många känner till Eric som framför allt artist och sångare men han är även en skicklig fotbollsspelare. Han kommer primärt att få en offensiv roll på planen, och jag blir inte förvånad om vi får se det första målet redan under denna säsong, säger Viktor Morgården, sportchef i FC Samp till klubbens hemsida.

Klubben gick obesegrade genom sjuan förra säsongen och ska spela division sex i år.

Kan Saade lira boll?

Nyförvärvet presenterades av klubben under torsdagen och det var nog många som höjde på ögonbrynen. Kan Eric Saade spela fotboll? Enligt klubbledning till den profilstarka klubben är svaret ja.

FC Samp hoppas även att nyförvärven tillsammans med de övriga spelarna kan locka till storpublik på Djursholms IP.

– Med Eric i truppen får inte bara en glad kille och duktig fotbollsspelare, vi får också en bredare publik som förhoppningsvis kommer visa sig på läktaren och i sociala medier, säger Mattias Büman, ordförande i FC Samp till hemsidan.

Eric Saade är spelklar till premiärmatchen hemma mot Torstens Lärljungar. Den matchen spelas lördagen den 13 april på Djursholms IP med start klockan 16:30.