Stopp. Eon stötte på berg under Kalmarrondellen. Foto: Eon

Eons plan för Kalmarrondellen klar

Grävarbetet runt Kalmar- rondellen kommer sätta igång inom ett par veckor. Den fastslagna tidsplanen gäller dock fortsatt.

  • Publicerad 01:15, 31 okt 2021

För ett par veckor sedan kunde Mitt i Bålsta berätta om Eons plan att dra kablar under Kalmarrondellen och använda sig av så kallad styrd borrning, där man skulle borra sig under rondellen för att slippa spärra av och leda om trafik.

Det visade sig dock snart att det inte var möjligt.

– Man testade på olika sätt, men man stötte på berg och det sätter stopp. Även om man gör geologiska undersökningar är det svårt att veta vad som väntar innan man går ner i marken. Det här gör att man får ta till den andra planen, berättade Lena Berglund, regionchef.

Detta gjorde att man tvingades gå till kommunen för att skaffa de tillstånd som krävs för att få gräva runt rondellen. Dessa tillstånd har man nu fått och arbetet kan påbörjas.

– Vad man gör är att man stänger av vissa körfält, men man kommer inte stänga av hela rondellen. Man får gå en sväng runt i stället för att gå rakt, förklarar Berglund.

”Inom ett par veckor”

Exakt när arbetet sätter igång var vid den här tidningens pressläggning inte helt klart, men det ska påbörjas ”inom ett par veckor.”

Denna försening ska inte påverka den ursprungliga tidsplanen som säger att hela arbetet med att dra el till Logistikcenter via två separata slingor genom Bålsta ska vara klart till årsskiftet.

Fortsatt kraftig ökning av covidfall

Så många över 18 år har fått tredje sprutan. Många fortsätter att insjukna då omikronvarianten sprider sig i Upplands-Bro. Den senaste veckan har 185 nya fall av covid-19 konstaterats i kommunen.torsdag 20/1 16:03

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20