Lena Berglund, regionchef Eon, och Samantha Miding, grävchef Zschakt. Foto: Louise Jacobson

Eon: ”Det här är ett stort jobb”

I veckan kom grävmaskinen till Skogsviksvägen. Eon förstärker elnätet i västra Danderyd i ett omfattande arbete som väntas pågå till sommaren. Därefter går turen till Djursholm.

  • Publicerad 16:14, 1 nov 2018

– Det här är ett stort jobb, säger Lena Berglund, regionchef på Eon.

Elledningar byts ut och nya tillkommer. Omkring 2000 abonnenter ska få ett stabilare elnät med färre och kortare strömavbrott.

– Det är ett klent gammalt nät som inte är anpassat för den mängd el man använder idag när vi har elbilar, tv, kyl, frys och egen eldriven värme. En del ledningar är från 60-talet.

Inga vägar stängs av

Förstärkningsarbetet påbörjas vid Skogsviksplan och fortsätter runt Noragårdsvägen. I vår kommer grävmaskinerna finnas runt Edsviksvägen och söder om Nora träsk.  Grävarbete kommer pågå mellan sju på morgonen och fyra på eftermiddagen och endast i undantagsfall på natten.

Jag kommer flytta en busshållplats

Samantha Miding, grävchef

– Jag tror inte det kommer bli så jobbigt för de boende. Strömavbrott blir det bara korta stunder på dagtid när de flesta är borta. Det som kommer märkas mest är nog att jag kommer flytta en busshållplats i närheten av Nora torg hundra meter i några dagar i vår. Vi kommer inte stänga av några vägar, säger grävchefen Samantha Miding.

Kall vinter kan försena arbetet

Förstärkningsarbetet förväntas vara klart i sommar. Blir det mycket snö och tjäle i vinter kan arbetet försenas. Därefter kommer turen till Djursholm.