Eon gräver ner elkablar längs med Kungsvägen i Kungsängen. Detta påverkar trafiken som passerar platsen. Foto: Stefan Källstigen

Eon arbetar på Kungsvägen

Med start idag, tisdag den 31 maj, så påbörjar Eon ett arbete på Kungsvägen i Kungsängen. Nya elkablar ska läggas ner i marken längs med vägen.

  • Publicerad 11:48, 31 maj 2022

Arbetet syftar till att leveranssäkra elnätet och samtidigt möjliggöra för framtida anslutningar till elnätet i Kungsängen.

Det här jobbet innebär att ett av de två körfälten längs med Kungsvägen kommer att hålla stängt under perioden 31 maj – 8 juni.

Dagtid finns flaggvakter på plats som ser till att biltrafiken flyter på. Nattetid kommer trafikljus att sköta denna uppgift.

Kommunen uppger att arbetet kan medföra buller kvällstid. Enligt en preliminär tidsplan så kommer arbetet att vara klart den 8 juni.

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15