Enskede IK:s Matilda Vinberg uttagen i landslaget

Nu har förbundskapten Pia Sundhage presenterat truppen till F15/03-landslagets allra första landskamp, mot Norge den 21 september. En av talangerna som kom med är 15-åriga Enskedetjejen Matilda Vinberg.

  • Publicerad 14:11, 12 sep 2018

– Jag finner knappt orden, jag är så chockad, men förstås väldigt glad! Det känns overkligt på något sätt, säger Matilda till Enskede IK:s hemsida.
Hon har Enskede IK som moderklubb och spelar nu med klubbens juniorlag i F19-serien, och dessutom med damlaget. Hon är även tränare för flickor födda -13.

Blev sjuk på Bosön, togs ut ändå

I somras var Matilda kallad till F15/03-landslagets första samling på Bosön, men blev sjuk och var därför lite nervös att hon kanske hade sumpat chansen att komma med i truppen som möter Norge i två matcher på Öland, den 21 och den 23 september.
– Det var jag verkligen, men det visade jag aldrig för någon. Konkurrensen är stor, det fanns så sjukt bra andra spelare på lägret. Chansen var, enligt mig, liten men jag hade ändå en förhoppning om att det var möjligt att komma med. Nu får jag en andra chans att visa vad jag går för.

Fyra stockholmare till i truppen

Ja, det Matilda hann visa på Bosön räckte uppenbarligen för att övertyga Pia Sundhage om att mittfältaren från Enskede skulle vara med i premiärlandskamperna för F15/03-landslaget.
Andra stockholmare i den 21 tjejer starka truppen är Hammarbys Alexandra Calixthe Rosengren och Vendela Dreifaldt plus AIK:s Rusul Rosa Kafaji och Sefamit Luwam Samrawe.