Enormt tryck när herrlandslaget i fotboll invigde Enskedes konstgräs

Det var galen feststämning på Enskede IP i torsdags när ett stort gäng landslagsspelare i fotboll dök upp för att inviga deras nya konstgräs.

  • Publicerad 18:20, 11 jun 2015

Flera hundra förväntansfulla Söderortsbarn och deras föräldrar intog Enskede IP igår när åtta spelare från svenska herrlandslaget i fotboll skulle komma på besök.

Så fort det gick att skymta fronten på landslagets buss på Enskedevägen sprang en klunga barn för att möta upp spelarna. De jublade och applåderade, och till slut hade chauffören lyckats baxa in den stora bussen genom grindarna.

– Det är jättecoolt att de är här! Att de kommer hit, till Enskede IP!, sa Enskede IK-spelarna Yaren Özpolat, Gabriela Garcia och Tilda Krusnell, som fick autografer från flera av spelarna.

Visst uppstod en kort kort stund av besvikelse när fansen insåg att Zlatan inte var med på bussen... Men det glömdes snabbt bort!

Under en halvtimme signerade spelarna barnens fotbollsskor, som de höll fram, bollar och block. Och en och annan lyckades få med sig en selfie ihop med en spelare.

Som avslutning hade Erkan Zengin och Albin Ekdahl uppvisning i hur man bäst skjuter en boll i ribban. Till publikens jubel, förstås. Inte så lätt när publiken stod nästan i skottlinjen, men ingen skadades.

Spelarna var där för att inviga det nya konstgräset på Enskede IP. En 11-mannaplan och en 7-mannaplan. På plats fanns även fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).