Foto: Mostphotos

Enköpingsbo slogs med vakter utanför Statthörnan

Det har varit en ovanligt lugn helg i Enköping. I centrum hade bara Statthörnan öppet. – Alldeles förträffligt ordnat med avstånd och allt var som det skulle, berättar polisen. Fast det är klart att någon onykter filur skulle utmärka sig där utanför ändå.

  • Publicerad 13:01, 9 nov 2020

Stora torget

Söndag 00.10

Våld mot tjänsteman med mera. En Enköpingsbo i 45-årsåldern fick inte gå in på Statthörnan under naten mellan lördag och söndag. Han slog då en ordningsvakt i ansiktet. denne kallade på förstärkning och den portade 45-åringen brottades ner, men gjorde motstånd. Han försågs med handfängsel och togs om hand av polis för fylleri. Enköpingsbon är nu misstänkt för våld mot tjänsteman (slaget mot vakten, som leddes till skada och smärta) och våldsamt motstånd (då han vägrade handfängsel).

Bergsgatan

Lördag

Inbrott. Genom att bryta upp ett hänglås tog sig tjuvar in i ett källarförråd på Begrsgatan och stal en hylsnyckelsats och en mörkröd damcykel.

Bergvreten

Upptäcks lördag

Inbrott. Genom att bryta upp dörren till ett fristående förråd i Bergvreten kom tjuvar över en eldriven båtmotor och fiskeutrustning till ett ungefärligt värde av 28.000 kronor.

Gröngarn

Torsdag - lördag

Stöld. En robotgräsklippare med tillhörig laddstation stals från en villatomt på Gröngarn.

Kyrkogatan

Fredag 14.30-14.40

Stöld. Personal som arbetade på Vårfrukyrkans kyrkogård hade en åkgräsklippare och en trimmer på en släpkärra som stod på Kyrkogatan. Men då de gick en bit bort för att prata med kollegor körde en vit skåpbil till släpet, kopplade på det och åkte iväg, mitt framför ögonen på personalen.

Åkgräsklipparen är gul av märket Stiga, trimmern är orange av märket Husqvarna och släpet av märket Reko.

Biblioteket, centrala Enköping

Fredag 14-14.05

Stöld. En flicka satt på biblioteket och pluggade, hon hade sin pojkvän med. Fram kom en man i 30-årsåldern som på utländska försökte prata med dem. Snart gick han därifrån, flickan upptäckte då att hennes mobiltelefon var borta, en Samsung värd 10.000 kronor. Pojkvännen sprang ut och såg två män, däribland den som varit fram till dem, hoppa in i en gammal silverfärgad Skoda i dåligt skick.

Två timmar senare skedde en snarlik mobiltelefonstöld i Morgongåva och polis utreder om fallen kan höra ihop.

E 18

Fredag 11.30

Drogbrott. En lastbil framfördes så vinligt på E18 att andra bilister ringde till polisen och anmälde vad de såg. I Enköping stoppades lastbilen och föraren, en man i 45-årsåldern, visade sig vara drogpåverkad enligt testet och vid kroppsbesiktning upptäcktes att mannen bar narkotikaklassade tabletter i fickan. Han är därför misstänkt för drograttfylleri och droginnehav.

Enköping

Torsdag

Bedrägeriförsök. De försöker och försöker, bedragarna. Den här gången ringde de till ett enköpingspar i 80-årsåldern, men paret hade koll och lät sig inte luras. En man ringde dem och "varnade" för att pengar höll på att flyttas till ett casino och att någon försökt ta lån på deras konto.

Han skulle förstås "hjälpa" dem med att spärra kort och konto, och behövde bara få bekräftat med en inloggning med bank-ID. Han la till att det fanns en tid bokad för dem hos banken då allt skulle redas ut.

Fast paret anade att något var lurt och svarade att de skulle kontakta sin bank innan de gjorde något – då la mannen på.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54