Enköpingsbo döms för försök till mord

Friad i tingsrätten, men nu ändrar Svea hovrätt domen mot den Enköpingsbo som knivhögg en en man på en nattklubb i Västerås för två år sedan.

  • Publicerad 13:54, 20 apr 2020

En natt i oktober 2018 inträffade ett knivdåd på nattklubben Publik i Västerås. En man ska av okänd anledning ha överfallit en annan man i vimlet av människor på klubben, och knivskurit honom svårt med tre hugg.

Offret fick livshotande skador och blev kvar på sjukhuset i omkring tre veckor och den större delen av den tiden vårdades han på intensivvårdsavdelning.

Han hade förlorat mycket blod och i den senare tingsrättsdomen står det att läsa att läkarna hade sagt till mannen att det hade varit nära att han dött.

Fotbollsprofil häktades

Medan mannen låg på sjukhus, några dagar efter händelsen, häktades en Enköpingsbo misstänkt för dådet som var bekant med offret. En man i 20-årsåldern som spelat fotboll i flera olika lag i Enköping. Brottsrubriceringen var försök till mord.

Kastade flaska

Den 25 mars 2019, cirka ett halvår efter dådet hölls rättegången där mannen stod åtalad för försök till mord. Ytterligare en Enköpingsbo stod åtal för att ha misshandlat målsägaren genom att kasta en flaska som träffade dennes hand.

Båda männen friades dock i Västmanlands tingsrätt. Tingsrätten gjorde bedömningen att det var klarlagt att målsägaren blev knivhuggen med tre hugg på dansgolvet på nattklubben i Västerås, men att bevisningen inte räckte till för att att säkerställa att det var den åtalade Enköpingsbon som hade utdelat knivhuggen, trots att flera vittnen pekat ut honom som gärningsman.

Tingsrättens frikännande överklagades dock. Och förra veckan kom domen från Svea hovrätt som valt att ändra tingsrättens dom.

Enköpingsbon döms nu skyldig för försök till mord.

Ges åldersrabatt

När straffet skulle väljas togs Enköpingsbons ålder i beaktning. Han var under 21 år när brottet begicks, hovrätten menade därför att straffet skulle stanna vid sju års fängelse.

Skulle mannen varit över 21 år hade han i stället döms till nio års fängelse. Mannen ska också betala närmare 140 000 kronor till offret.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07