Val. Söndagen den 11 september är valdagen, men förtidsröstning kan göras innan dess. Foto: Claudio Britos

Enkät: Vilken är den viktigaste valfrågan i Ekerö kommun?

Valåret 2022 är här och Mitt i har gett sig ut på Mälaröarna för att fråga kommuninvånarna vad de tror blir viktigaste valfrågan.

  • Publicerad 11:31, 11 jan 2022

Foto: Claudio Britos

Hans Wolfhagen, 64, Lundhagen

– Det är väl trafiksituationen överlag. Infrastrukturen har inte hängt med i utvecklingen av övriga samhället. Det behövs bland annat en rondell vid kommunhuset. Sedan är utanförskap och våld en jätteangelägen fråga i hela samhället som vi måste lösa alla tillsammans.

Jag intresserar mig ganska mycket för valet. Men tycker att det har blivit lite väl mycket att man bara ser till sitt eget intresse och ser till det man har.

Foto: Claudio Britos

Nira Johansson, 70, Ekerö

– Barn och gamlingar. Det är viktigt att barn får rätt utbildning och tillsyn. Jag har ett barnbarn som har börjat skolan, men det har alltid varit viktig för mig att barn får rätt utbildning. Jag är inte så intresserad av politik och tycker att politikerna tänker mer med rumpan än med huvudet.

Foto: Claudio Britos

Björn Lindberg, 73, Helgö

– Centrumet i Träkvista behöver byggas om och fräschas upp. Det är slitna lokaler och behövs bättre butiker och ett större Konsum. Jag har sett att det finns planer för det. Annars är jag inte så intresserad. Jag röstar och det blir spännande att se vilka som kommer in och vilka som sitter kvar.

Foto: Claudio Britos

Ingrid Lundberg, 63, Närlunda

– Det måste bli ordning på trafiken. Sedan är det viktigt att det finns tillräckligt med personal i förskola och fritidshem så att det inte blir för stora barngrupper. Det behövs även fler idrottshallar och lokaler för aktiviteter för ungdomar. Inte bara för idrott, även för andra aktiviteter.

Foto: Claudio Britos

Elias Obaid, 33, Nibbla

– Sjukvård och trafik. Man måste kunna ta sig fram smidigare och det ska inte behöva ta två timmar hem från jobbet i stan. Sedan tycker jag att det behövs någon närakut som är öppet sena kvällar och på helger. Man måste åka långt om det är stängt.

Färingsöbon gör hundleksaker av gamla tyger

Nyheter Kärleken till hundar blev affärsidé Överblivna tyger och understimulerade hundar – det var kombinationen som kickade igång Färingsöbon Emelie Frisks företagsidé.fredag 14/1 16:23

Tranholmens is lockar besökare i alla åldrar

Nyheter Stort säkerhetsarbete för säker skridskoåkning Efter två mildare vintrar kan alla skridskoentusiaster äntligen snöra på sig grillorna. Sedan mellandagarna har Tranholmens isbana återigen öppet – till besökarnas stora glädje.fredag 14/1 15:52

Vaccinationskrav för nyanställda i Ekerö kommun

Nyheter Gäller vård- och omsorgspersonal Har du inte vaccinerat dig kan du inte få vård- och omsorgsjobb hos Ekerö kommun. Det beslutades av kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) på torsdagen.torsdag 13/1 16:41