Val. Söndagen den 11 september är valdagen, men förtidsröstning kan göras innan dess. Foto: Claudio Britos

Enkät: Vilken är den viktigaste valfrågan i Ekerö kommun?

Valåret 2022 är här och Mitt i har gett sig ut på Mälaröarna för att fråga kommuninvånarna vad de tror blir viktigaste valfrågan.

  • Publicerad 11:31, 11 jan 2022

Foto: Claudio Britos

Hans Wolfhagen, 64, Lundhagen

– Det är väl trafiksituationen överlag. Infrastrukturen har inte hängt med i utvecklingen av övriga samhället. Det behövs bland annat en rondell vid kommunhuset. Sedan är utanförskap och våld en jätteangelägen fråga i hela samhället som vi måste lösa alla tillsammans.

Jag intresserar mig ganska mycket för valet. Men tycker att det har blivit lite väl mycket att man bara ser till sitt eget intresse och ser till det man har.

Foto: Claudio Britos

Nira Johansson, 70, Ekerö

– Barn och gamlingar. Det är viktigt att barn får rätt utbildning och tillsyn. Jag har ett barnbarn som har börjat skolan, men det har alltid varit viktig för mig att barn får rätt utbildning. Jag är inte så intresserad av politik och tycker att politikerna tänker mer med rumpan än med huvudet.

Foto: Claudio Britos

Björn Lindberg, 73, Helgö

– Centrumet i Träkvista behöver byggas om och fräschas upp. Det är slitna lokaler och behövs bättre butiker och ett större Konsum. Jag har sett att det finns planer för det. Annars är jag inte så intresserad. Jag röstar och det blir spännande att se vilka som kommer in och vilka som sitter kvar.

Foto: Claudio Britos

Ingrid Lundberg, 63, Närlunda

– Det måste bli ordning på trafiken. Sedan är det viktigt att det finns tillräckligt med personal i förskola och fritidshem så att det inte blir för stora barngrupper. Det behövs även fler idrottshallar och lokaler för aktiviteter för ungdomar. Inte bara för idrott, även för andra aktiviteter.

Foto: Claudio Britos

Elias Obaid, 33, Nibbla

– Sjukvård och trafik. Man måste kunna ta sig fram smidigare och det ska inte behöva ta två timmar hem från jobbet i stan. Sedan tycker jag att det behövs någon närakut som är öppet sena kvällar och på helger. Man måste åka långt om det är stängt.

Drottningholms turister på väg tillbaka

Nyheter Tapp mot 2019 – men går framåt: "Över förväntan" Efter pandemiåren börjar turisterna hitta tillbaka till såväl Drottningholms slott som Birka. Men än är antalet besökare inte lika många som tidigare.fredag 5/8 14:08

Ekerö har fyllt sin tilldelade flyktingkvot

Nyheter Bara två platser kvar Nyligen lagstadgades det att kommuner i Stockholm ska tillhandahålla boende åt ett visst antal ukrainska flyktingar som flytt från kriget. I Ekerö kommun hamnade antalet på 86 personer, en kvot som...lördag 30/7 5:13

Stenhamraskolan kan flyttas

Nyheter Politikerna riktar in sig på att riva skolan och bygga en ny Att Stenhamra centrum står inför förändringar har varit planerat länge. Nu har ett nytt beslut tagits där man vill flytta på Stenhamraskolan. Till våren ska medborgarna få tycka till.söndag 24/7 5:00