Hans Wolfhagen, 64, Lundhagen

– Det är väl trafiksituationen överlag. Infrastrukturen har inte hängt med i utvecklingen av övriga samhället. Det behövs bland annat en rondell vid kommunhuset. Sedan är utanförskap och våld en jätteangelägen fråga i hela samhället som vi måste lösa alla tillsammans.

Jag intresserar mig ganska mycket för valet. Men tycker att det har blivit lite väl mycket att man bara ser till sitt eget intresse och ser till det man har.

Nira Johansson, 70, Ekerö

– Barn och gamlingar. Det är viktigt att barn får rätt utbildning och tillsyn. Jag har ett barnbarn som har börjat skolan, men det har alltid varit viktig för mig att barn får rätt utbildning. Jag är inte så intresserad av politik och tycker att politikerna tänker mer med rumpan än med huvudet.

Björn Lindberg, 73, Helgö

– Centrumet i Träkvista behöver byggas om och fräschas upp. Det är slitna lokaler och behövs bättre butiker och ett större Konsum. Jag har sett att det finns planer för det. Annars är jag inte så intresserad. Jag röstar och det blir spännande att se vilka som kommer in och vilka som sitter kvar.

Ingrid Lundberg, 63, Närlunda

– Det måste bli ordning på trafiken. Sedan är det viktigt att det finns tillräckligt med personal i förskola och fritidshem så att det inte blir för stora barngrupper. Det behövs även fler idrottshallar och lokaler för aktiviteter för ungdomar. Inte bara för idrott, även för andra aktiviteter.

Elias Obaid, 33, Nibbla

– Sjukvård och trafik. Man måste kunna ta sig fram smidigare och det ska inte behöva ta två timmar hem från jobbet i stan. Sedan tycker jag att det behövs någon närakut som är öppet sena kvällar och på helger. Man måste åka långt om det är stängt.