Flyttat. Det nya gymmet som kommer till Enhagsparken har flyttats från Roslags Näsby då bygget med nya stadsdelen fortsätter. Foto: Privat

Enhagsparken får nytt utegym

Nu kan Täbyborna snart träna utomhus i Enhagsparken. Bygget har pågått hela sommaren men i slutet av augusti är ett nytt utegym klart.

  • Publicerad 13:42, 3 aug 2020

Enhagsparken, som ligger söder om Ella gård, ska få ett nytt utegym för träningssugna.

Gymmet har tidigare legat i Roslags-Näsby. Men när bygget med att göra om parken, som ska ligga i den nya stadsdelen, startade valde man att flytta utegymmet till Enhagsparken. När det sattes upp i Roslags-Näsby var det helt nytt.

– Det är ett år gammalt och är ett stockgym som tidigare legat i Roslags-Näsby intill det gamla kommunhuset. Gymmet blir permanent, det kommer alltså inte att flyttas tillbaka till Roslags-Näsby, säger Annica Timmerman, kommunikationschef på Täby kommun.

Klart i augusti

Gymmet blir ett av många utegym i Täby och ska ha flera olika redskap. Bland annat kommer det att finnas marklyft, stocklyft, armgång, armhävningsstång och situp-ramp.

Utegymmet ligger vid boulebanan i östra delen av Enhagsparken. Närmaste adress är Arrendevägen eller Enhagsvägen.

Arbetet med gymmet har pågått hela sommaren och förväntas vara klart den 28 augusti, men tiden kan komma att ändras.

– Efter att besiktning gjorts behöver leverantören tid att åtgärda eventuella brister. I bästa fall kan gymmet öppnas tidigare än 28 augusti, säger Annica Timmerman.