Engla och Magnificent siktar på EM i England

Säsongen 2017 var en enda lång framgång för Engla Westerberg och hennes ponny Magnificent. Nu har 2018 börjat lika bra, med seger i säsongsstarten i fälttävlan. 16-åringen från Upplands Väsby ingår i spetstruppen i ponnylandslaget och målet är att bli uttagen till EM i augusti.

  • Publicerad 13:46, 20 apr 2018

– Hon och två till har redan kvalat till EM, men förbundskaptenen tar ut laget senare, baserat på hur det har gått under säsongen, säger Englas mamma Maria Signarsson som själv har tävlat i dressyr och hoppning.

Engla Westerberg på ponnyn Magnificent och Luana Palmqvist på Finding Nemo efter NM-silvret i fjol. Foto: Privat

Det finns fyra platser till lagtävlingen i EM, plus två individuella platser. I och med segern i säsongspremiären ser det minst sagt lovande ut för Engla medger Maria Signarsson.

”Hästen är i toppform”

– Jag vill inte jinxa, men visst, hon har goda chanser. Hästen är i toppform, det kan jag säga även om jag är partisk, säger hon.

Magnificent är en 8-årig tvåstjärnig ponny som Engla Westerberg har tränat upp helt själv. På onsdag åker Engla och Magnificent till Polen och en internationell tävling som går den 27–29 april. Syftet är att skaffa sig mer erfarenhet, både för ryttare och häst.

EM i Bishops Burton i augusti

Tidigare har Engla tävlat för Stora Väsby fältrittklubb, men till i år har hon bytt till Segersta Sportryttare där hon har sällskap av bland andra OS-ryttaren Mads Heneliowitz som även är hennes tränare i dressyr.

EM går i Bishops Burton i England första helgen i augusti.

Här kan du se en film från terrängrundan i säsongspremiären i Tågarp, då Engla Westerberg rider med hjälmkamera:

Fakta

Testar ekipagens mångsidighet

Fälttävlan består av dressyr, banhoppning och terrängritt.

En tävling kan genomföras på en, två eller tre dagar.

Det är en gammal militär gren som testar ekipagens mångsidighet.

Ryttare kan tävla i fälttävlan för ponny till och med 16 års ålder.

Visa merVisa mindre