Pär Kalderén, biträdande rektor på Engelbrektsskolan, och Djurgårdens pojkakademichef, Christian Krigström Gentile. Foto: Mikael Persson/Per Brandt/Djurgårdens fotboll

Engelbrektsskolan och DIF förlänger historiskt samarbete

Engelbrektsskolan och Djurgården förlänger passningarna i tre år till. Det 15-åriga samarbetet är bland de längsta i DIF:s historia.

  • Publicerad 13:43, 22 dec 2020

– Historiskt sett är det här ett av våra längsta samarbeten inom föreningen så det är väldigt roligt att det fortsätter. Det är glädjande att se hur bra Engelbrektsskolan hanterar Djurgården i skolverksamheten och vi hoppas och tror att de uppskattar hur vi möter upp eleverna på fotbollsplanen, säger Djurgårdens pojkakademichef, Christian Krigström Gentile, i ett pressmeddelande.

DIF:s femtonåriga fotbollsprogram

Fotbollsprofilen för elever i årskurs 4-6 och 7-9 har funnits på Engelbrektsskolan sedan 2005. Skolan har byggt både idrottshall och konstgräsplan och samarbetet har lockat fler elever, enligt Engelbrektsskolans biträdande rektor Pär Kalderén.

– Det innebär givetvis inte att alla måste vara djurgårdare som går här men Djurgården är ett väldigt starkt varumärke som finns i vår stadsdel Östermalm. Vi har vår maxkapacitet på runt 150 elever just nu. Som kommunal skola är vi väldigt stolta att vi fick ihop det och att Djurgården valde att samarbeta med oss.

Engelbretsskolans fotbollskupp

För att uppmuntra tjejer att söka sig till fotbollen har DIF bland annat startat upp sin flickakademi igen, och tillsammans med skolan arrangeras Engelbrektscupen enbart för tjejer.

– Förutom att det är ett av föreningens längsta samarbeten, som är pågående just nu, så är det ur skolsamarbetssynpunkt ett av de längsta i Stockholm. Det ska vi så klart vara stolta över och det är också väldigt glädjande att fler och fler söker sig till skolan och fotbollsprofilen.