Arbete på hög höjd pågår på Hallonvägen. Foto: Eon

Energijätte plockar ner skorsten i Kungsängen

Vid den avvecklade värmecentralen på Hallonvägen i Kungsängen så fortsätter energijätten Eon sitt arbete.

  • Publicerad 09:31, 8 apr 2021

Under gårdagen och även idag, torsdag, så arbetar Eon på Hallonvägen med att riva och montera ner skorstenen på den gamla värmecentralen. Pannorna forslas bort och den långa skorstenen tas ner bit för bit.

När Eon är färdiga med den här delen av arbetet så kommer marken att saneras och en ny grönyta att anläggas, detta väntas ske under sommaren.

– Tack vare vår nybyggda kretsloppsanläggning i Högbytorp där vi producerar både el och fjärrvärme kan vi nu avveckla dessa äldre värmeanläggningar vilket ger kommunen möjligheter att använda ytorna till andra ändamål, säger Lena Berglund, regionchef hos Eon.

Skorstenen vid den gamla värmecentralen i Bro på Norrgrindsvägen är planerad att rivas till sommaren, i mitten av juni.

En vecka med sprängningar längs Kockbackavägen

Kommunen bygger gång- och cykelväg. Under nästa vecka så kommer det sprängas längs med Kockbackavägen med anledning av kommunens gång- och cykelvägsbygge. Det hela påbörjas på måndag och pågår till fredag.fredag 16/4 17:40

Spridningen av covid minskar i Upplands-Bro

✔ Och så många har fått vaccinet. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro minskade under den senaste veckan. Samtidigt redovisas att 13 procent av kommunens invånare fått minst en dos av vaccinet.fredag 16/4 10:29