Den gamla automaten fanns utanför centrum. Den nya ska ligga inne i gallerian. Foto: Anders Björklund

Enade politiker stöter på för ny bankomat i Salem

Uttagsautomaten i Salem vandaliserades vid årsskiftet. Ännu finns inga synliga tecken inne i centrum på att en ny bankomat är på gång. Nu reagerar politkerna i Salem över partigränserna.

  • Publicerad 13:54, 5 okt 2020

I juni gick Salems kommun ut med att en ny bankomat var på gång och skulle komma snarast efter sommmaren. Detta efter kontakt med centrumförvaltaren Paliro AB.

Den planerade bankomaten och kontantcentret där du också kan sätta in pengar lyser dock ännu i oktober med sin frånvaro.

Det har fått politikerna i Salems kommunfullmäktige att reagera. I ett gemensamt uttalande kräver de att en ny bankomat kommer på plats snarast.

”Som representanter för Salems 16 700 invånare är det beklämmande att höra att kommuninvånare väljer andra köpcentra där bankomat finns.”

Enligt Bankomat AB pågår förhandlingar med centrumägaren Paliro AB.

– Vi hoppas avtalet är klart så snart som möjligt. Efter det brukar det ta cirka två månader innan en ny bankomat är på plats, säger Jenny Danielsson på Bankomat AB. 

Mitt i har även varit i kontakt med förvaltaren för Salems centrum som säger att de hoppas att en ny bankomat är på plats så snart som möjligt.