Sommarjobbande ungdomar i Rålambshovsparken. Foto: Sacharias Källdén

En timme i ett Rålis fullt av sommarjobbare

Nu har turen kommit till Rålambshovsparken i vår serie där vi hänger en timme på olika platser. Här finns, i tre veckors tid, flertalet sommarjobbande ungdomar. Mellan 10–16 varje dag finns de på plats och spelar bland annat badminton och kubb.

  • Publicerad 15:17, 19 jul 2021

Sommarjobb. Tyra Hedin och Esther Hååg Lindberg har gjort ansiktsmålningar under sin vecka i Rålis. Foto: Sacharias Källdén

Vattenkriget var roligast

– Det har varit ett väldigt roligt och anorlunda jobb. Det är roligt att göra ansiktsmålningar. Superhjältar och lejon har varit det som de flesta har velat ha, säger Tyra Hedin, till vänster på bilden.

– Att sommarjobba i här är både avslappnande och roligt. Det är roligt när barn kommer och vill leka och bli målade. Det allra roligaste under veckan var när vi körde vattenkrig,
säger Esther Hååg Lindberg, till höger.

Avgörandet. Lova Wallman med det avgörande kastet under kubbmatchen. Foto: Sacharias Källdén

I kubb handlar det om vinnarskalle

– Det är kul och lugnt att sommarjobba i Rålis, säger Lova Wallgren.

– Jag är en extrem vinnarskalle så det känns skönt att slå kompisarna i kubb. Sedan är det extra skönt att vara den som får sänka kungen och avgöra matchen.

Elisabeth Yohannes Getahun är feriehandledare för sommarjobbarna i Rålis Foto: Sacharias Källdén

Alla hittar kompisar

– Det finns utrymme för alla här och det märks att alla känner sig bekväma och har hittat sina gäng att hänga med. De som jobbar här är väldigt snälla, säger Elisabeth Yohannes Getahun, feriehandledare för sommarjobbarna i Rålis.

– Det är min första vecka här och känslan är lite blandad. Mornarna brukar vara lite segare och sedan blir det mer drag på eftermiddagarna när fler människor kommer förbi.

Aktiviteter. Einar Gurell och Tristan Jarnbo spelar mot Holger Skog och Mohammed Badi. Foto: Sacharias Källdén

Aktiviteter

– Jag tycker det är väldigt kul att vara aktiv och arbeta utomhus. Det känns bra att få arbetserfarenhet och det här jobbet är väldigt roligt. Det roligaste är när barnen kommer och leker och spelar med oss, säger Einar Gurell, längst till vänster på bilden.

– Förutom att spela badminton har veckans höjdpunkt varit vattenkriget.

Om sommarjobben i parken

Veckan börjar med att ungdomarna tillsammans planerar aktiviteter.

Ungdomarna får en budget och sen är de upp till dem att köpa in det som behövs.

Målet är att minst en ungdom från varje stadsdel blir representerad under veckan.

Visa merVisa mindre