En stark sexa från Tyresö spelar junior-VM

Det är inte bara VM i fotboll som avgörs i sommar. JVM i amerikansk fotboll spelas i Mexiko med start den 14 juli. I det svenska laget finns sex killar från Tyresö Royal Crowns.

  • Publicerad 12:12, 20 jun 2018

Midsommarfirandet innebär några dagars ledighet. Sedan väntar uppladdning och hård individuell träning för ett gäng från Tyresö.

Sex spelare från Tyresö Royal Crowns, Noah Gärtner, Dennis Isberg, Alper Kaan Arici, Karl Berg, Adam Bender och Rikard Carlsson, är uttagna i den svenska truppen som ska till Mexiko för att spela junior-VM i amerikansk fotboll den 14-22 juli. Dessutom är förbundskaptenen Andreas Ehrenreich Tyresöbo.

– Det är jättestort för spelarna, för mig och för sporten, säger Ehrenreich. Några av spelarna drömmer om att spela för ett collegelag i USA och JVM är en chans för dem att visa vad de kan.

Sverige rankat sist

Sverige vann U19-EM i fjol och kvalade därmed in till slutspelet i JVM .

Sverige är rankat sist av de sex lagen. De andra lagen i slutspelet är i rankningordning Kanada, USA , Mexiko, Japan och Australien.

För Sverige väntar en tuff premiär mot Kanada den 14 juli i Olympiastadion i Mexico City.

”Enormt inspirerande”

– Det är enormt inspirerande att möta regerande världsmästarna i första matchen, säger förbundskapten Andreas Ehrenreich. Och det på samma arena där Bob Beamon slog världsrekordet i längdhopp i OS 1968!

Sverige är i första hand ute efter bronsmedaljen i JVM.

– Efter premiären mot Kanada möter vi Australien som vi har stora möjligheter att slå. Då väntar match om tredjeplatsen.

Korta ord om spelarna

Några ord från Andreas Ehrenreich om var och en av de sex Tyresöspelarna:

Karl Berg, defensiv back: ”Han är en snabb och smart spelare som får möta motståndarnas snabbaste spelare”.

Adam Bender, defensive end: ”En stark spelare som går mot motståndarnas stora och offensiva linjemän”.

Noah Gärtner, offensiva linjen: ”Han kommer från Linköping och pendlar fortfarande dit. Noah är inte så storvuxen, men ganska mobil”.

Dennis Isberg, quarter back: ”En av de bästa vi fått fram på juniorsidan de tio senaste åren. Han kommer få otroligt mycket speltid”.

Alper Kaan Arici, wide reciever: ”Han kom från Solna till Tyresö denna säsong. En av de snabbaste spelarna vi har”.

Rikard Carlsson, linebacker: ”En allround spelare som både tacklar och är med och täcker i passningsförsvaret”.