En spark i skrevet på den goda smaken

Det blir penisglass, hästköttsskandal och kokainsalt när Kåken öppnar ny restaurang med punkgastronomi. – Många av dagens finmiddagar är jävligt stela, säger Kalle Nilsson, en av hjärnorna bakom.

  • Publicerad 00:00, 26 aug 2014

Veganer och konservativa ska kanske vända sig någon annanstans. När Kåkens nya restaurangsatsning Kalle & Jocke hjärta Kåken öppnar på torsdag utlovas nämligen något helt annat än stärkta vita dukar och politiskt korrekt käk.

– Många av dagens finmiddagar är jävligt stela och tråkiga. Vi vill göra tvärtom, säger Kalle Nilsson, som tillsammans med Joakim Almqvist står bakom konceptet.

Ett sätt att göra matupplevelsen lite roligare är, enligt Kalle och Joakim, att servera salt i form av kokainlinor.

– Tanken är att saltet ska ha en hockeypulverkänsla. Men du ska slicka upp det, inte snorta det, för då får du nog ont i näsan. Men vi får se om serveringen ens dyker upp.

Kokain är ju ett stort problem, speciellt i krogmiljö. Är det inte problematiskt att lyfta fram det på det här sättet?

– Nej verkligen inte, man får ju se ironin i det hela. Fokuset ligger ju inte just på den serveringen. Jag hoppas folk kommer att skratta mer än att se det som ett problem. Det är ju en väldigt liten detalj som jag tror kommer att försvinna med ett skratt under kvällen.

Men salt gör ingen mätt, och det kommer att finnas rejälare saker på menyn. Som ponnykött.

– Den rätten kallar vi My Little Pony, men vi kan inte garantera den. Den finns bara om vi hittar en bra ponny.

Då är ju frågan vilken efterrätt som bäst rundar av en bit mört My Little Pony-kött. För Kalle och Joakim är svaret enkelt – penisglass med rabarbersmak.

– Det är ju skitkul! Vi hittade isformarna på en sexshop på nätet. Det kommer att vara lite sexistiskt det här, men med glimten i ögat. Det får ju inte bli perverst.

Var går gränsen?

– Hm. Ingen aning. Det känner man nog av.

Menydetaljerna höll i förra veckan fortfarande på att finslipas, men hela menyn på 20–25 serveringar kommer att kosta 750 kronor. Den som bara vill ha enstaka rätter kan beställa och äta det i baren, för under en hundring styck.