SJÖSPORT. Så här ska sjösportcentret att se ut enligt kommunens förslag. Foto: Sollentuna kommun

"En prioriterad fråga"

Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M).

  • Publicerad 09:20, 23 jan 2021

– Då kunde vi gå vidare med kraftig fördyring eller en klar försämring av lokalerna, det vill säga att sänka ambitionerna, och det ville vi inte. Vi måste säkerställa att de projekt vi genomför och stöttar blir så kostnadseffektiva som möjligt, säger han.

Budgetbeslutet 2020 försenades på grund av pandemin och togs först i december. I år ska budgeten tas i juni som vanligt. Det betyder att budgetförhandlingar inleds i februari, det vill säga ganska snart, förklarar Henrik Thunes.

– Vägen och parkeringen mellan fotbollshallen och sjösportcentret behöver förbättras, men sjösporten ska inte behöva vänta på det. Vi i Alliansen är fortsatt positiva, och det här är en prioriterad fråga, säger han.

Kommunstyrelsens ordförande. Henrik Thunes (M) Foto: Tomas Stark

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Många stockholmare väntas till fjällen på sportlovet

Nyheter Skidpass kan sälja slut Skidorterna räknar med många sportlovsfirare under vecka nio när skolorna i Stockholm har ledigt. Det uppger flera skidanläggningar.söndag 28/2 8:12

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30