Frej Täby spelade 2–2 i Superettans premiär mot Gefle IF som åkte ur allsvenskan i fjol. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

En poäng i premiären för Frej Täby

IK Frej Täby tog en poäng med mersmak mot ex-allsvenska Gefle IF i premiären i Superettan i söndags. 1 458 åskådare på Vikingavallen såg matchen som slutade 2–2 efter en mållös första halvlek.

  • Publicerad 08:40, 3 apr 2017

– Vi vill ju vinna på hemmaplan, men vi visar ändå att vi håller i den här serien även i år. Framför allt gjorde vi en väldigt bra första halvlek, säger Frej Täbys manager Bartosz Grzelak.

Frej började optimistiskt och skapade mängder av målchanser i första halvlek, men utan att få bollen i nät.

Mål efter 17 sekunder

Utdelningen kom i stället i andra halvlek – efter bara 17 sekunder – då Didi Rashidi nickade in ett högerinlägg från Jakob Glasberg.

Gästerna svarade efter bara ett par minuter då ett känt namn, René Makondele, nickade in 1–1. Med kvarten kvar tog Gefle ledningen, återigen på nick och återigen genom en spelare med många allsvenska mål bakom sig – Johan Oremo.

Falkeborn kvitterade

– Just då hade vi en tung period och skapade inte så mycket, men spelarna lyckades hitta styrka igen, säger Bartosz Grzelak.

Ja, Frej Täby kunde hämta sig och kvittera till 2–2 i 81:a minuten då Martin Falkeborn styrde in ett inspel från vänster från Joakim Runnemo. Ett resultat som stod sig tiden ut.

Åtvidaberg nästa

– Det är svårt att veta hur nöjda vi ska vara. Vi vet ju inte var varken vi själva eller Gefle hamnar när serien är klar, men kan vi göra fler sådana prestationer som vi gjorde i första halvlek så kommer det att gå bra, säger Bartosz Grzelak.

Nästa match spelas den 10 april borta mot Åtvidabergs FF. Därefter väntar Östers IF hemma på Vikingavallen på annandag påsk, den 17 april.