Polisbilar på platsen. Foto: Läsarbild Johan Bispo

En person skjuten till döds i Enskede

En person har avlidit efter att ha blivit skjuten i Enskede på söndagseftermiddagen. Skottlossningen ska ha ägt rum inuti ett flerfamiljshus uppger polisen.

  • Publicerad 15:04, 16 dec 2018

Klockan 14.35 fick polisen in ett larm om en skottlossning i Enskede. När polisen väl var på plats kunde de konstatera att en person hade blivit skjuten.

– Det är ganska oklart vad som har hänt ännu och jag har bara initiala uppgifter. Det är ett oklart skadeläge, säger Carina Skagerlind på polisens ledningscentral till Mitt i.

Hon ville då inte gå in närmare på hur skadorna har uppkommit. Senare kom nya uppgifter från polisen om att skottlossningen ägt rum inomhus i ett flerfamiljshus. Källor till både Aftonbladet och Expressen berättar att en man ska ha blivit träffad av flera skott i huvudet.

Senare på söndagen bekräftade polisen för SVT Stockholm att en man i 20-årsåldern avlidit av sina skador.

Polisen arbetade med hundpatruller för säkra spår och förhörde vittnen på platsen. Enligt flera medier har grupper av människor kontrollerats, bland annat genom att få ställa upp sig mot en vägg.

– Vi har kontrollerat de vi tyckt att vi har behövt kontrollera i jakt på gärningspersonen eller gärningspersonerna, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen till SVT Stockholm.

En person har enligt Aftonbladet gripits. Enligt samma tidning jagas tre män av polisen för inblandning i dådet.

Foto: Johan Bispo