Det var här på Marknadsvägen som lastbilen till slut stannade. Foto: Erik Lejdelin

En person skäligen misstänkt efter lastbilsfärden

Polisen tror sig ha listat ut vem som satt bakom ratten på lastbilen som for genom Täby i fredags. Bilens kran slet med sig flera vägskyltar innan den stannade utanför Byängsskolan. – Vi har fått fram en skäligen misstänkt, säger kommunpolis Jan Berlin.

  • Publicerad 17:47, 8 okt 2018

En vägportal och flera skyltar revs ned under en vansinnesfärd genom Täby i fredags kväll.

– Det var vid åttatiden som en lastbil lastade en container vid Täby centrum och fortsatte ut på Gustaf Bergs väg. Men de hade glömt att fälla ner kranen så de får med sig en vägskyltsanordning innan de fortsätter vidare, säger kommunpolis Jan Berlin.

En person skäligen misstänkt

Färden slutar vid Marknadsvägen med att två personer springer ifrån platsen. Med famnarna fulla med öl, enligt Aftonbladet.

– Vi fick tag på passageraren i lastbilen, men det är ju inte denne som är skyldig utan chauffören. Och vi har nu en person skäligen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och smitning från en olycksplats, säger Jan Berlin.

Var personen påverkad under färden?

– Det går inte att bevisa i efterhand, då behöver man gripa personen i direkt anslutning till brottet. Ölburkarna i lastbilen kan vara passagerarens.