En person gripen för pistolrånen i Kista

Under torsdagen skedde åtta rån och tre rånförsök rum i Kista galleria. Sent på kvällen kunde en av polisens hundförare gripa mannen under ett pågående rån vid en bankomat. Nu söker polisen fler offer.

  • Publicerad 11:49, 17 aug 2018

–  Det är ett viktigt gripande för att få stopp på en personrånsvåg som vi misstänker har genomförts av en person och vi vet att detta har skapat oro och rädsla i Kista med omnejd, säger Christoffer Bohman som är biträdande lokalpolisområdeschef i Rinkeby. 

Mannen greps av en av polisens hundförare under ett pågående rån vid en bankomat sent på torsdagskvällen. Polisen såg hur rånaren tvingade en kvinna att ta ut pengar från bankomaten och sprang sedan efter rånaren, trots att han var beväpnad.

Vi är tacksamma för polisens modiga insats

Christoffer Bohman, polisen

– Vi hoppas att vi har fått slut på rånvågen nu. Vi är tacksamma för polisens modiga insats, som har gjort Kista till en tryggare plats, säger Christoffer Bohman.

Misstänkt för totalt elva rån

Mannen, som är i 25-30-års åldern, är nu misstänkt för totalt elva rån, varav några grova och rånförsök. Bara under torsdagen skedde åtta rån och rånförsök. De flesta offren var kvinnor.

Polisen misstänker att mannen kan ha begått flera personrån i Kista med omnejd. De uppmanar eventuellt utsatta att göra en polisanmälan och kontakta polisen på nummer 114 14.