Polisen är i Valsta och utreder skottlossning. Foto: Mostphotos

En person anhållen för mordförsök

Vid lunchtid hörde flera personer smällar i Valsta. Polisen kallades till platsen och har påträffat hylsor. Under tisdagskvällen kunde en person anhållas misstänkt för mordförsök.

  • Publicerad 14:48, 8 mar 2022

Vi har anträffat hylsor som stärker misstankar att en skjutning har skett

Det var vid 12:36 på tisdagen som polisen kallades till Valsta då flera personer har hört smällar som har uppfattats som skjutvapen.

En stor polisinsats har påbörjats och ett par kvarter från Valsta centrum, i ett bostadsområde, har hylsor hittats.

– Vi har anträffat hylsor som stärker misstankar att en skjutning har skett. Området har spärrats av och en förundersökning har inletts om mordförsök, säger Per Fahlström på polisens ledningscentral till Mitt i.

Polisen är under tisdagseftermiddagen kvar i Valsta och håller förhör med vittnen. Flera personer hade hört smällarna och polisen genomför dörrknackning i området.

Ingen skadad person har påträffats.

– När en sådan här sak händer inleder vi en utredning om mordförsök. Det kan komma att ändras senare men hittar vi skotthål i en vägg eller liknande så blir det den rubriceringen, säger Per Fahlström.

Utöver dörrknackning och vittnesförhör utreder polisen fler saker som kan vara relevanta för händelsen.

– När det blir ett sådant här brott kollar vi upp om det finns motiv eller andra saker vi känner till. Det blir en ganska stor apparat, säger Per Fahlström.

Senare under tisdagskvällen kunde en person gripas av polisen som nu är anhållen, misstänkt för mordförsök. Två personer står som målsäganden, de befann sig i den bostad det sköts vid.

Polisen jobbar vidare i området för att prata med människor, svara på frågor och samla in fler vittnesuppgifter även under onsdagen.

Detta har hänt:

Tisdagen den 8 mars vid lunchtid hörde flera personer smällar som lät som skottlossning.

Polisen kallades till platsen och hittade hylsor från ett vapen.

Ett stort arbete påbörjades med dörrknackning och vittnesförhör.

En person kunde anhållas under kvällen, misstänkt för mordförsök.

Ingen person ska ha kommit till skada vid skottlossningen.

Visa merVisa mindre

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30