Det var vid 12:36 på tisdagen som polisen kallades till Valsta då flera personer har hört smällar som har uppfattats som skjutvapen.

En stor polisinsats har påbörjats och ett par kvarter från Valsta centrum, i ett bostadsområde, har hylsor hittats.

– Vi har anträffat hylsor som stärker misstankar att en skjutning har skett. Området har spärrats av och en förundersökning har inletts om mordförsök, säger Per Fahlström på polisens ledningscentral till Mitt i.

Polisen är under tisdagseftermiddagen kvar i Valsta och håller förhör med vittnen. Flera personer hade hört smällarna och polisen genomför dörrknackning i området.

Ingen skadad person har påträffats.

– När en sådan här sak händer inleder vi en utredning om mordförsök. Det kan komma att ändras senare men hittar vi skotthål i en vägg eller liknande så blir det den rubriceringen, säger Per Fahlström.

Utöver dörrknackning och vittnesförhör utreder polisen fler saker som kan vara relevanta för händelsen.

– När det blir ett sådant här brott kollar vi upp om det finns motiv eller andra saker vi känner till. Det blir en ganska stor apparat, säger Per Fahlström.

Senare under tisdagskvällen kunde en person gripas av polisen som nu är anhållen, misstänkt för mordförsök. Två personer står som målsäganden, de befann sig i den bostad det sköts vid.

Polisen jobbar vidare i området för att prata med människor, svara på frågor och samla in fler vittnesuppgifter även under onsdagen.