Polisen är i Valsta och utreder skottlossning. Foto: Mostphotos

En person anhållen för mordförsök

Vid lunchtid hörde flera personer smällar i Valsta. Polisen kallades till platsen och har påträffat hylsor. Under tisdagskvällen kunde en person anhållas misstänkt för mordförsök.

  • Publicerad 14:48, 8 mar 2022

Vi har anträffat hylsor som stärker misstankar att en skjutning har skett

Det var vid 12:36 på tisdagen som polisen kallades till Valsta då flera personer har hört smällar som har uppfattats som skjutvapen.

En stor polisinsats har påbörjats och ett par kvarter från Valsta centrum, i ett bostadsområde, har hylsor hittats.

– Vi har anträffat hylsor som stärker misstankar att en skjutning har skett. Området har spärrats av och en förundersökning har inletts om mordförsök, säger Per Fahlström på polisens ledningscentral till Mitt i.

Polisen är under tisdagseftermiddagen kvar i Valsta och håller förhör med vittnen. Flera personer hade hört smällarna och polisen genomför dörrknackning i området.

Ingen skadad person har påträffats.

– När en sådan här sak händer inleder vi en utredning om mordförsök. Det kan komma att ändras senare men hittar vi skotthål i en vägg eller liknande så blir det den rubriceringen, säger Per Fahlström.

Utöver dörrknackning och vittnesförhör utreder polisen fler saker som kan vara relevanta för händelsen.

– När det blir ett sådant här brott kollar vi upp om det finns motiv eller andra saker vi känner till. Det blir en ganska stor apparat, säger Per Fahlström.

Senare under tisdagskvällen kunde en person gripas av polisen som nu är anhållen, misstänkt för mordförsök. Två personer står som målsäganden, de befann sig i den bostad det sköts vid.

Polisen jobbar vidare i området för att prata med människor, svara på frågor och samla in fler vittnesuppgifter även under onsdagen.

Detta har hänt:

Tisdagen den 8 mars vid lunchtid hörde flera personer smällar som lät som skottlossning.

Polisen kallades till platsen och hittade hylsor från ett vapen.

Ett stort arbete påbörjades med dörrknackning och vittnesförhör.

En person kunde anhållas under kvällen, misstänkt för mordförsök.

Ingen person ska ha kommit till skada vid skottlossningen.

Visa merVisa mindre

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19