Den skottskadade mannen hittades vid Duvbos tunnelbanestation. Foto: Maria Lilja

En man skadad i skottlossning i Sundbyberg

En man i 20-årsåldern hittades skottskadad vid Duvbos tunnelbanestation i Sundbyberg på onsdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus. Hans skador är inte livshotande.

  • Publicerad 07:28, 19 mar 2020

Det var strax efter klockan 22 på onsdagskvällen som polisen larmades till Sundbyberg efter att grannar hört höga smällar.

Vid Duvbos t-banestation hittades senare en skottskadad man som direkt fördes till sjukhus. Enligt polisen är mannen mellan 20-25 år gammal, och hans skador ska inte vara livshotande.

Själva brottsplatsen lokaliserades sedan till Rissne centrum och platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Förstärker närvaron

Under torsdagen och helgen kommer polisen öka sin närvaro i området. Det meddelar de på sin hemsida.

Personer som bor eller har vistats i området kan kontakta de poliser på plats om man har frågor eller har gjort iakttagelser.

– Alla iakttagelser är intressanta. Det kan vara allting som fyller i polisens lägesbild kring brottshändelsen, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Förhör och inhämtning av övervakningsfilm kommer ske under dagen. Polisen vill inte kommentera om de har någon misstänkt.

Ingen person är gripen i ärendet som polisen utreder som försök till mord.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37

Brottsofferjouren vill se snabbare utredningar

Nyheter Polisen medger brister Färre söker hjälp hos Brottsofferjouren Västerort. Polisens prioriteringar kan vara en förklaring, enligt jouren. Polisen medger brister men hänvisar till att det finns flera olika stöd.fredag 11/6 16:21