– Jag har bott här så länge jag har levt. Det är en oas. Jag gillar inte den här staden så mycket utan vill helst bo i naturen. Då finns det ingen bättre plats i Stockholm än Ruddammen, säger Theodor Guilletmot.

– Det är uppe på en kulle, ligger avskilt. Det är i stan men ändå inte – det är ingen som bara råkar hamna här. Vi har utegym och Lill-jansskogen, och en massa djur. Jag känner de flesta hundarna och katterna som rör sig här omkring.

– Jag har bott här i 15–20 år. Det är lugnt men ändå nära till allt. Du går ju ner till Dramaten på tjugo minuter, säger Jan Magnus.

– Nu har det hänt mycket i Albano. Mycket som är nytt och stort. Det är inte ens helt inflyttat ännu. Och här i närheten har vi ju både KTH och Karolinska Institutet så det här är väl tänkt att bli som Sillicon Valley eller något.

– Jag har bara bott här ett år, flyttade hit för att studera. Det är väldigt trevligt, säger Alexandra Nyman.

– Det är ett härligt område, känns lite som att man är ute på landet men är samtidigt centralt. Det är nära till vatten om man vill bada. Det är också barnvänligt och det finns många förskolor här.

– Jag visste inte att det här området fanns innan jag flyttade hit. Jag bodde på Markvardsgatan innan men efter ett bostadsbyte 2010 hamnade jag här, säger Anders Blombert.

När jag var här första gången kände jag att det var långt ifrån stan men det kan man garva åt nu. Det är nära allt – skogen, grönområden, Brunnsviken, stan.

Det är mycket barnfamiljer här och vi trivs otroligt bra. Det är schyssta och hjälpsamma grannar, god stämning. Att det även är många hundägare har jag märkt nu efter att vi skaffat Bilo.