Fyra av fem personer är släppta från häktet men misstankarna om grov ekonomisk brottslighet kvarstår. Foto: Evelina Hertz

En fortsatt häktad i ekobrottshärvan kring Al-Azhar

I januari greps och häktades fem tidigare styrelsemedlemmar i Al-Azharskolans ägarstiftelse, misstänkta för grov ekonomiskt brottslighet. Endast en är fortfarande häktad, men misstankarna kvarstår mot samtliga.

  • Publicerad 16:31, 10 jan 2019

Det var i mitten av november som de fem personerna i Al-Azharskolans ägarstiftelse greps och senare häktades. Samtliga är misstänkta för grov trolöshet mot huvudman samt grovt bokföringsbrott och en av personerna, stiftelsens tidigare ordförande, är även misstänkt för grov penningtvättsbrott.

Flera i Al-Azharskolans styrelse häktade

– Samtliga utom en av de häktade har nu släppts, men misstankarna kvarstår. Den personen som är fortsatt häktad är misstänkt för samma saker som de andra men också för grov penningtvätt, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör på Ekobrottsmyndigheten.

En fortsatt häktad

Enligt Niklas Ahlgren är skälen till att mannen är fortsatt häktad att det finns risk för fortsatt brottslighet, att han ska förstöra bevis eller på annat sätt förstöra brottsutredningen eller fly.

– Han är häktad fram till den 24 januari då han antingen måste släppas, omhäktas på nytt eller åtalas. Däremot är min gissning att åtal inte kommer väckas än eftersom ekobrottsförundersökningar brukar pågå länge, säger Niklas Ahlgren.