Ett lagspel. Sara Gommel, ordförande för Liberalerna på Värmdö, säger att politik är ett lagspel och att det alltid kommer att vara utmaningar med kompromisser och samarbeten. Foto: Peter Berg

En fjärde liberal lämnar Värmdöpolitiken

Flera politiker från Liberalerna på Värmdö har lämnat sina uppdrag under året. Liberalernas ledare Sara Gommel säger att enskilda avhopp ska ses för sig och vill fokusera framåt på liberala lösningar för Värmdö.

  • Publicerad 13:18, 8 nov 2021

I förra veckan meddelade Anders Gullander att han lämnar Liberalerna och Värmdöpolitiken, vilket Nacka-Värmdö posten har rapporterat om. Han är den fjärde som meddelar att de lämnar Liberalerna i Värmdö. Tidigare har liberalerna Lennart Ljungblom och Mica Nordström lämnat paritet. Fredrik Sneibjerg lämnar inte partiet, men har meddelat att han inte kommer ställa upp för omval nästa år.

– Jag tycker partiet går åt fel håll vad gäller SD på riksnivå. I Värmdö stämmer partiets värderingar bättre, men jag har svårt att svälja många politiska ställningstaganden som Majoritet för Värmdö har gjort, framförallt under Moderaternas starka ledning, säger Anders Gullander till Nacka-Värmdö posten.

"Oerhört förvånad"

Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) bemöter Anders Gullanders avhopp i Nacka-Värmdö posten:

– Jag blir oerhört förvånad att han kletar sitt interna missnöje på oss och mig personligen, säger hon.

Sara Gommel, ordförande för Liberalerna på Värmdö, har inget att kommentera när det gäller åsikterna om Deshiras Flankörs ledarskap.

Poltik är ett lagspel

Sara Gommel säger att enskilda avhopp ska ses för sig och de personerna får stå för sina åsikter.

– Utifrån min horisiont känner jag mig trygg i att vi kan tycka olika.

Hon betonar också att politik är ett lagspel och att det alltid kommer att vara utmaningar med kompromisser och samarbeten.

– Alla tar förändringar olika. Liberalerna är ett parti som har en bred palett i våra åsikter. Det är toppen att det får vara så, men det kommer att vara föremål för diskussion, säger Sara Gommel.

Nu vill hon fokusera framåt på liberala lösningar och inte på avhoppen.