Bilkrock. Invid grusplanen Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd körde en bil in i ett träd på torsdagen. En person har avlidit av sina skador. Foto: Stella Papapanagiotou

En avliden efter allvarlig bilolycka i Hässelby

På torsdagseftermiddagen hördes en kraftig smäll i Hässelby villastad. En bil med fyra passagerare hade kraschat in i ett träd. En person avled i olyckan. Senare under kvällen kunde två underåriga personer gripas av polis, men släpptes sedan på grund av sin låga ålder.

  • Publicerad 09:53, 29 nov 2019

Klockan var 16.30 när polisen fick ett larm om en singelolycka strax invid grusplanen Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd.

– En anmälare ringde in och uppgav att en bil kört in i ett träd i Hässelby villastad, sa Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisen, på torsdagseftermiddagen.

Vittnet efter dödsolyckan i Hässelby: "Så tragiskt"

Två personer ska ha skadats i samband med krocken, och förts till sjukhus. Senare under kvällen avled en person av sina skador.

Två personer avvek från platsen

Enligt Ola Österling, presstalesperson på polisen, ska det varit fyra personer som satt i bilen när den krockade. Han vill inte gå in på deras ålder, men beskriver dem som unga. Enligt Dagens Nyheter ska två av personerna varit under 15 år.

Efter krocken ska de två personerna ha lämnat platsen, och ett sökarbete inleddes av polisen.

Sorg på Brommaskola efter dödsolycka

Senare under kvällen kunde två unga personer gripas och förhöras av polis. Men strax innan klockan 20 uppgav polisen att personerna har släppts på grund av deras låga ålder.

– Vi misstänker att en av dem körde bilen. Eftersom att de är underåriga, alltså under 15, kunde vi inte ha dem frihetsberövade. De har nu överlämnats till sociala myndigheter. Förundersökningen fortgår, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson, till Dagens Nyheter. 

En förundersökning är inledd om bland annat grovt vållande till annans död.