En anhållen misstänkt för inblandning i dödsskjutningen

En man i 25–30-årsåldern har dött och en kvinna har skadats efter en skottlossning på lördagseftermiddagen vid Kungens kurva i Huddinge. De båda hittades i en bil vid en bensinmack. En man har anhållits misstänkt för mord och två mordförsök.

  • Publicerad 12:30, 19 jan 2020

Polisen larmades till en bensinmack i Kungens kurva i Huddinge kommun klockan 16.40 på lördagseftermiddagen.

Flera personer hade då ringt 112 och berättat en de sett en eller flera personer skjuta mot en annan bil vid en bensinmack. Den första bilen ska sedan ha lämnat platsen i högfart.

Utreds som mord

När polisen kom till macken hittade de en skadad man och kvinna i en bil, båda fördes till sjukhus och mannen avled sedan av sina skador. Kvinnan vårdas fortfarande men hennes läge beskrivs som stabilt, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen utredde till en början skottlossningen som mordförsök, men rubriceringen har ändrats till mord. Sent på lördagen greps en man och han är efter förhör anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord och två mordförsöket, vilket är den högre misstankegraden.

Mordförsöken gäller den skadade kvinnan samt ytterligare en person i bilen som undkom oskadd.

Utredningsarbetet pågår fortfarande och polisen går nu igenom förhör, filmer och den tekniska undersökningen.

Flera skottlossningar

Flera skottlossningar skedde i Stockholmsområdet under lördagen. Bara ett par timmar tidigare larmades polis till Fittja där en annan skottlossning ska ha inträffat. Även den vid en bensinmack.

– Det finns i nuläget inga indikationer på att det finns ett samband mellan skottlossningarna, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera brott under veckan

Eva Nilsson berättar att det varit en tung vecka för polisen.

– Under hela den här veckan har vi haft flera grova brott på olika platser i länet.