En anhållen efter dödsskjutningen i Bromma

En person har anhållits efter nattens tre skjutningar i norra Stockholm

  • Publicerad 12:09, 1 jul 2019

Strax efter klockan tolv gick Stockholmspolisen ut med uppgifter om att en person är anhållen, skäligen misstänkt för skjutningen i Blackeberg i Bromma. Skjutningen skedde i går strax innan klockan elva på kvällen.

Mannen som sköts avled senare av skadorna.

Mannen ska vara i 25-årsåldern och ha kopplingar till kriminella gäng, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Hämnd efter misshandel

Två män avled och två skadades allvarligt efter tre skjutningar i Stockholmsområdet under söndagskvällen. Den första skedde i Sollentuna, där två män blev skjutna. Därefter sköts en man i kallhäll i Järfälla och senare också en man i Bromma.

Motivet till skjutningen i Sollentuna ska vara att hämnas på en misshandel som skedde på en nattklubb vid Stureplan i helgen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Mannen som misshandlades ska vara en ledande person inom ett kriminellt nätverk i Stockholm.

Stort behov av vittnen

 

Polisen har nu satt in extra resurser och finns på plats för att ge stöd till boende i både Sollentuna och Bromma. Man är i stort behov av vittnesuppgifter om händelsen i Bromma.

Har du information om skjutningen som inträffade mellan 22.30 och 22.45 på söndagskvällen som man inte lämnat till polisen än ombeds ringa 114 14.