Emre Gultekin får åka till Liverpool

6-åriga Emre Gultekin från Tumba blev utvald att spela fotboll i Liverpool.

  • Publicerad 12:57, 19 jul 2016

I veckan deltog Emre Gultekin, 6 år, från Tumba på Liverpools fotbollsskola (LFC). Ett fotbollsläger som pågick under tre dagar i Järfälla där en rad engelska tränare från Academy of Liverpool FC lärde ut fotbollsknep till pojkar, flickor, utespelare och målvakter i åldrarna 6-14 år.

Fotbollsskolan hade en egen prisutdelning som kallas för ”The Liverpool Way Award” och som går ut på att en deltagare från respektive läger runtom i hela Skandinavium, utses att åka på till Liverpool för att spela fotboll. Emre, som annars spelar med Hammarby, blev utvald.

– Det kommer bli roligt för honom att åka till Liverpool, han ska träna tre dagar med dem, säger pappa Cemil Gulteken till Mitt i och tillägger att tränarna från Liverpool tittade på allt under lägrets gång, inte bara på hur spelarna skötte sig på planen utan också utanför.

– ”The Liverpool Way Award” delas ut till den spelare som både på och utanför planen uppfyller LFC: s fyra värden. De fyra värdena som man kollar efter är ambition, engagemang, värdighet och gemenskap, för sig själv och sina lagkamrater. Vinnaren får träna med LFC Academy i självaste Liverpool, säger Bernt Jo Vole chef för Liverpools fotbollskola i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Den 8 augusti bär det av till Liverpool för hela familjen Gulteken för några intensiva fotbollsdagar.