Emmy på Lilla Essingen misstogs för Greta – blev världsnyhet

De senaste dagarna har varit de konstigaste i Emmy Slinges liv. När hon twittrade ut en video på sig själv från skjutbanan trodde många att hon var Greta Thunberg. – Det är helt sjukt, säger hon.

  • Publicerad 11:51, 13 dec 2019

Emmy Slinge bor på Lilla Essingen och sedan i somras har personer i hennes närhet skojat om att hon är lik Greta Thunberg.

– Jag gillar Greta. Det är bara roligt. Och för en 31-åring som jag känns det helt okej att vara lik en 16-åring, säger Emmy Slinge.

Skojade om likheten

Hon har hållit på med sportskytte i två år. I lördags var hon på en skjutbana i Stockholm tillsammans med några vänner.

Hon sköt med vapnet AR15, en kompis filmade och i bilen på väg hem lade hon ut klippet på Twitter.

– Folk började skämta på twitter om att jag såg ut som Greta Thunberg på videon. De skrev typ: ”När Greta ser dig ta ett sugrör på Donken”, säger Emmy Slinge.

Brasilianska viralgranskaren

Snabbt började tweeten spridas. Efter några dygn hade den nått utanför Sveriges gränser. Emmy Slinge fick omnämndanden på twitter på runt 20 olika språk. Tonen ändrades. Människor på det sociala mediet började tro att filmen som visade Emmy Slinge på skjutbanan verkligen var Greta Thunberg på riktigt.

– En kvinna som sitter i Brasiliens regering stal videon, satte på sin egen logga och spred i syfte att göra ner Greta, säger Emmy Slinge.

På tisdagskvällen hörde journalister från Brasilien av sig till Emmy Slinge. På onsdagen ringde även två från Kanada och en från Turkiet.

– Det var typ brasilianska viralgranskaren. Alla journalister ville få bekräftat av mig att det var jag på videon, säger hon.

”Konstigaste jag varit med om”

Nu har uppståndelsen på twitter kring klippet på Emmy Slinge lugnat sig en del. Hon vill understryka att hon inte hade några intentioner att smutskasta Greta Thunberg när hon lade ut videon i lördags.

– Det här är det konstigaste jag har varit med om. Det är helt sjukt, men jag är inte förvånad, säger hon.

Emmy Slinge tror att internet snart har hittat någonting annat att hänga upp sig på.

– Det går inte att hindra spridningen. Det är bara att luta sig tillbaka och skratta, säger hon.