Brommastjärna. "Alla är så snälla, och det är fint här också. Det finns ganska många parker, så att barn kan leka. Det är viktigt", säger Emmi Tjernström om sina hemtrakter. Foto: Alexander Kuronen

Emmi drömmer om att spela skurk

För 18 månader sedan fick Emmi Tjernström från Beckomberga upp ögonen för skådespeleri. Sedan dess har hon medverkat i en rad film- och tv-produktioner.

  • Publicerad 17:00, 29 mar 2021

Hur är läget Emmi?

– Det är bra. Hur mår du?

Jättebra tack, det är inte varje dag man träffar en skådis i det här yrket. Har du gjort några schyssta roller på sistone?

– Ja, jag är med i en serie nu. Den heter Udda veckor och där är också Linus Wahlgren och Christine Meltzer med. Det är roligt att spela mot dem, de är roliga och bra att vara med.

Vad gör du i serien?

– Jag spelar ett barn som heter Stella. Serien handlar om en familj som har skiljt sig, så barnen måste "hoppa familj" ibland. Men den är rolig!

Du har gjort ganska mycket annat också, har jag förstått?

– Jag har bland annat varit med i ett barnprogram som heter Världens hemskaste sjukdomar. Där fick jag pröva att ha sjukdomar från olika tider.

Det låter jättehemskt.

– Nej, det var faktiskt ganska roligt. Jag hade polio, fläcktyfus, malaria och gikt.

Vilken sjukdom var din favorit?

– Polio, för då fick vi bada.

Hur kommer det sig att du valt skådespelarbanan?

– Det började med att min mamma såg ett reklamjobb på någon app. Hon sökte och så kom jag med. Efter det märkte jag att det var superroligt, så jag ville fortsätta.

Har du någon drömroll?

– Jag vill helst ha en huvudroll i en actionfilm, som skurken. Om man egentligen är ganska snäll men måste spela dum får man träna lite mer på att skådespela.

Vilken är din favoritskurk?

– Mamma och jag är galna i Disney, vi har sett nästan alla filmer så det finns ganska många skurkar att välja på. Fast jag tror att min favorit är Maleficent.

Varför har det gått så bra för dig som skådespelare?

– Jag kommer ihåg manus ganska bra och är lättregisserad: en gång när jag spelade in ändrade de typ fem gånger vad jag skulle göra.

Vad brukar du syssla med när du inte håller på med alla kulturaktiviteter?

– Då brukar jag leka med alla mina vänner, och åka skejtboard och rullskridskor.

Vad tycker du om att bara sitta still och ta det lugnt?

– Det är svårt. Ibland på skolan brukar jag gå upp och ta en "rörispaus". Då går jag upp och gör lite rörelser i hallen, och springer runt lite.

Mångsysslare i kultursvängen

Ålder: 9

Bor: Beckomberga

Gör: Skådespelar, lirar piano, sjunger och dansar. Går i tredje klass på Beckombergaskolan.

Aktuell: Som rollfiguren Stella i Udda veckor. I serien medverkar även Christine Meltzer, Linus Wahlgren, Gustaf Hammarsten, Vanna Rosenberg med flera. Premiär den 2 april på Discovery+.

Emmi är också med i kortfilmen Charléne som planeras ha premiär på filmfestivalen i Cannes. Hon spelar även rollen som pojken Jonsey i den kommande westernkortfilmen Escape Through Dunesland, och har dessutom gjort en dubbroll i en tecknad film.

Visa merVisa mindre