Emma Feldman: "Det är jätteriskabelt. Det ger oss absolut inga marginaler över huvud taget". Foto: Stefan Källstigen

Emma Feldman (M): ”Oansvarigt att ens lägga ett sådant förslag”

”Det är ett väldigt oseriöst förslag och det förvånar mig faktiskt”. Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande, menar att det skulle vara jätteriskabelt att slopa överskottsmålet.

  • Publicerad 17:21, 8 nov 2019

Alliansen kommer att fortsätta ta ansvar för kommunens ekonomi. Emma Feldman tycker att det blir tydligt att Socialdemokraterna visar att de inte är redo att ta ett sådant ansvar över huvud taget.

Utspelet: Rödgröna i Järfälla vill slopa överskottsmålet

– Det är väldigt oansvarigt att ens lägga ett sådant förslag. Jag blir faktiskt ganska förvånad måste jag säga. Om man aspirerar på att styra Järfälla kommun så behöver man ha en större förståelse för långsiktighet och ansvar i ekonomin än vad de visar nu, säger Emma Feldman.

Hur skulle ett slopat överskottsmål påverka kommunen?

– Det är jätteriskabelt. Det ger oss absolut inga marginaler över huvud taget. Om det skulle inträffa något, det händer alltid saker i våra nämnder under ett helt år, då går vi back. Det kan inte bli mer oansvarigt än att föreslå att man ens tycker att det är rimligt att göra på det här sättet.

Ger oss absolut inga marginaler över huvud taget

Emma Feldman

 

De rödgröna tycker att nedskärningarna blir för stora. Men Emma Feldman poängterar att oppositionen har lagt fram ett förslag till budget och den röstades inte igenom.

– Det är vår budget som styr kommunen. En av de viktigaste sakerna för oss är att vi ska ha en god ekonomisk hushållning och att vi tar ansvar för ekonomin. Det har det inte gjorts de senaste fyra åren när Socialdemokraterna styrde. Det är helt uppenbart att man absolut inte är redo att ta ett sådant ansvar nu.

Det är vår budget som styr kommunen

Emma Feldman

 

Emma Feldman kommer att yrka avslag på förslaget.

– Det är det enda rimliga att göra.