FRIIDROTT. Väsbybon Emil Johansson, som tävlar för Turebergs friidrottsklubb, är uttagen till landslaget. Foto: Anders Ekström/arkiv

Emil från Bollstanäs tävlar för landslaget

Emil Johansson, friidrottare från Bollstanäs i Upplands Väsby, är uttagen till landslaget för att representera Sverige i Lag-EM i helgen i rumänska Cluj. Han ska springa 200 meter och stafett 4 x 400 meter. Till vardags återfinns Emil i Turebergs friidrottsklubb.

  • Publicerad 11:40, 15 jun 2021

Emil Johansson, 19, som i vanliga fall tävlar för Turebergs friidrottsklubb i Sollentuna, springer stafetten med Nick Ekelund-Arenander, Anton Sigurdsson och Gustav Gahne.

– Vi ser verkligen fram emot helgens lag-EM, då det var länge sedan vi fick chansen att tävla som lag i Europa, säger förbundskapten Karin Torneklint till friidrott.se.

2019 åkte Sverige ut ur finrummet och nu är det dags för Lag-EM i den näst högsta divisionen, First League.

Tävlar i Rumänien

Tävlingarna avgörs i rumänska Cluj kommande helg och kan följas i SVT Play. Förutom Sverige deltar Belarus, Belgien, Tjeckien, Estland, Finland, Grekland, Nederländerna, Norge, Rumänien, Schweiz och Turkiet.

– Det här har vi längtat efter! Många av våra aktiva vill passa på att göra en satsning mot OS-nominering och även få chans till bra motstånd, säger förbundskapten Karin Torneklint, som fortsätter:

– Vissa av våra bästa aktiva väljer att avstå då de är osäkra på riskerna med att resa i Europa just nu på grund av pandemin. Det har därför varit upp till alla att själva bedöma läget och ta sitt beslut, säger hon till friidrott.se.