EM-kval i bågskytte avgjordes i Upplands-Bro

I helgen stod Kungsängens Bågskytteklubb värd för en av Sverige största tävlingar i 3D- bågskytte. Totalt 143 deltagare, både elit och motionärer, var med i Jarmos 3D, som även var en deltävling i EM-kvalet, på banorna i skogen väster om Lillsjön.

  • Publicerad 10:49, 30 maj 2018

– Det var mycket lyckat. Banorna var svåra och även landslagsskyttarna var jättenöjda, säger Olle Karlsson från Kungsängens Bågskytteklubb.
Själv fick han dock inte vara med och skjuta den här gången.

Drygt 140 deltagare var med i Kungsängens Bågskytteklubbs tävling. Foto: Peter Arlekrans

Byggt banor i tre månader

– Nej, det är jag och Pekka Leino som har byggt banorna och då får man inte vara med och tävla. Vi har hållit på i tre månader och släpat upp allt i skogen.
I 3D skjuter man på plastdjur i naturlig storlek som är utplacerade utmed en bana i skogen. Avståndet varierar.

16 vidare till fortsatt EM-kval

16 skyttar gick vidare från lördagens tävlingar i Upplands-Bro till fortsatt EM-kval hos Danapilen i Rinkebyskogen i Danderyd på söndagen.
– Där gick fyra av de 16 vidare till final, och i finalen skjuter man ut varandra en efter en tills en segrare har korats, säger Olle Karlsson.

Färre kom på söndagen

Samtidigt försatte tävlingarna i Upplands-Bro på söndagen, men då bara för motionärer.

Några av bågskyttarna redo att börja en runda i skogen. Foto: Peter Arlekrans

– Men då kom inte alls lika många, säger Olle Karlsson.
Lördagens deltagarantal – 143 skyttar – gör däremot tävlingen till en av de absolut största på hela året i Sverige. Kanske är endast SM större.

Bågskytteskola i höst

Kungsängens Bågskytteklubb har medlemsträning fem gånger i veckan på sin bana vid Hasselbacksvägen, plus veteranträning dagtid ett par dagar i veckan.
Klubben har även en Bågskytteskola för nybörjare (från 10 år). Den pågår fem tisdagskvällar och nästa start är efter sommaren, den 11 september.

Så påverkas Upplands-Bro av de nya skärpta covidråden

✔ Verksamheter som stänger ✔ Begränsningar i besöksantal. Under torsdagen så skärptes de allmänna råd som Stockholmarna har att förhålla sig till vad det gäller smittspridningen av covid-19. Så här påverkas du som bor i Upplands-Bro av de nya råden.fredag 30/10 15:15

BLÅLJUS: Inbrott och drograttfylleri

Kort blåljusrapport: en drograttfylla och ett inbrott i byggarbetarbodar.fredag 30/10 11:36