EM-hjälte blir sportchef i IFK Stocksund

Janne Eriksson, hyllad hjälte under fotbolls-EM 1992 och vinnare av Guldbollen samma år, blir sportchef i IFK Stocksund. – Det känns väldigt spännande, säger han.

  • Publicerad 16:15, 2 nov 2015

– Det är fantastiskt roligt att Janne valt att engagera sig mer i vår förening, säger IFK Stocksunds ordförande Kristoffer Lundegren i ett pressmeddelande. Med Janne får vi in en massa fotbollskunnande och ovärderlig erfarenhet.

Mittbacken Janne Eriksson var given i svenska landslaget i början av 1990-talet. EM i Sverige 1992 blev hans stora höjdpunkt i blågult med bland annat två språngnickar som gav minnesvärda mål mot Frankrike och England.

Två år senare var Eriksson given i den trupp som tog brons i VM I USA. Han tvingades dock skadad lämna truppen under sista finslipande lägret i San Diego.

Inom IFK Stocksund, som grundades 2007, har Janne Eriksson verkat i klubbens P05-lag. Sedan han slutade spela har han därutöver haft en del ledarroller runt barnens lag i IFK Vaxholm.

– Det känns väldigt spännande att vara med i en förening som är under stark utveckling. Tillsammans med andra ges jag möjlighet att utveckla IFK Stocksund. Det finns inga gamla regler som ska följas, säger Janne Eriksson.

Sportchef är ofta tudelat mellan en administrativ- och sportslig roll.

– Tanken är att jag ska jobba med sportsliga utvecklingen, det är väl det jag kan bäst.

Klubben har i dag endast ungdomslag, födda 2001 och senare. Någon brådska att komplettera föreningen med junior- och seniorlag, uttrycker inte Janne Eriksson.

– Vi kanske ska ha fokus på att utveckla ungdomsföreningen, för att sedan se vad som händer. Det får tiden utvisa, säger Janne Eriksson.

Fakta

Spelat i AIK

Jan Eriksson

Ålder: 48 år.

Bor: Vaxholm

Klubbresan: GIF Sundsvall, IFK Sundsvall, AIK, IFK Norrköping, Kaiserslauten, AIK, Servette, Helsingborg, Sunderland, Tampa Bay Mutiny.

Landskamper: 35.

Aktuell: Sportchef i IFK Stocksund.

Visa merVisa mindre