Minora Bristedt och Julia Pettersson firar EM-guld i truppgymnastik med damlaget. Foto: Läsarbild Svensk Gymnastik

EM-guld till Brommagymnaster efter finalrysare

Brommagymnasterna Julia Pettersson och Minora Bristedt försvarade sitt EM-guld i truppgymnastik efter en spännande final. För Minoras del blev det tredje raka EM-guldet.

  • Publicerad 14:08, 23 okt 2018

Sverige tog i helgen EM-guld i truppgymnastik. I laget fanns Minora Bristedt och Julia Pettersson med som bägge är uppväxta i Täby men tävlar för Brommagymnasterna. Guldet stod högst upp på önskelistan inför EM och nu kan de båda tjejerna fylla på sin meritlista med ännu en medalj.

För Minoras del blev det tredje raka guldet då hon också vann 2014 och 2016. Julia var också med 2016 och kammade hem sitt andra EM-guld.

– Det här känns helt fantastiskt. Allt avgjordes på sista redskapet, vi körde ett bra tumbling och det räckte till guld, säger en lycklig Minora Bristedt till Mitt i.

Men guldet satt hårt inne. Konkurrensen från Danmark och Island var stor och Sverige kunde till slut vinna med endast två tiondelar.

Det var glädjeskrik och glädjetårar och hela den svenska publiken stod upp och jublade

Minora Bristedt

– Det var glädjeskrik och glädjetårar och hela den svenska publiken stod upp och jublade. En känsla som jag antagligen aldrig kommer att uppleva igen, säger Minora.

Även förbundskaptenen Tova Sörén från Järfälla var nervös inför att resultatet blev officiellt.

– Det var nervöst. Det var tight intill sista grenen, så det var riktigt spännande och vi hade marginalerna på vår sida. Framförallt lyckades herrarna och damerna att prestera när det behövdes som bäst, så det var jätte-jättekul, säger Tova Sörén till svensk gymnastik.

Sista EM-framträdandet

Minora som är 22 år var en av de äldsta i laget och har tankarna på att dra sig tillbaka från gymnastiken.

– Det här kan mycket väl ha varit mitt sista EM. Jag ska tävla på ett SM till för mitt föreningslag, Brommagymnasterna, och hoppas på att vi kan kvalificera oss till Nordiska mästerskapen som är nästa höst.

Men nu väntar ledighet och tid med familj och vänner för Täbytjejen innan nästa säsong drar igång. Är man bäst i Europa måste man också få pausa och njuta av guldet.