Elvira främjade fäktkonsten med dubbla JNM-guld

Elvira Mårtensson kom hem med maximal skörd av ädla medaljer från helgens junior-NM i värja i Vilnius. Den 19-åriga talangen från Vasastansklubben FFF, Föreningen För Fätkonstens Främjande, inledde med individuellt guld på lördagen och tog ett svenskt lagguld på söndagen.

  • Publicerad 11:12, 25 okt 2018

– Det känns superbra! Jag har laddat hela veckan för det här, och det är mitt sista juniorår så det känns jättebra, säger Elvira Mårtensson till Svenska Fäktförbundet.

I den individuella tävlingen vann Elvira en tuff helsvensk final mot Djurgårdens IF:s Sonja Löfgren.

– Ja, vi har mötts flera gånger den här säsongen, på alla tävlingar i princip, och det är verkligen tuffa matcher, säger hon.

Två blågula lagtriumfer

Ytterligare två FFF:are, Sophie Lindahl och Kasper Ulmanen, kom hem från Litauen med guld i bagaget.

De svenska guldlagen, herrar och damer. De tre FFF:arna är Kasper Ulmanen (till höger i övre raden), Elvira Mårtensson (tvåa fr.v. i nedre raden) och Sophie Lindahl (trea fr.v. i nedre raden). Foto: Svenska Fäktförbundet

Sophie Lindahl var med i de blågula damlaget, tillsammans med Elvira Mårtensson och Sonja Löfgren och Kalmar FK:s Sofia Hansson. Och Vasastanskillen Kasper Ulmanen ingick i det svenska herrlaget, som också de vann guld.

”Ett fantastiskt styrkebesked”

– Det här är ett fantastiskt fint styrkebesked. Dels att vi har spjutspetsar som kan ta individuella medaljer, men också att vi har en sådan bredd att vi tar två solklara lagguld. Inte minst eftersom starka lag som Estland är med i NM. Jag är mycket stolt, säger Jonas Thunberg, High Performance Manager på Svenska Fäktförbundet.