Elva bilar brann i Upplands Väsby

Elva bilbränder skedde i Upplands Väsby i natt runt Sigma och centrala Väsby. – Anmärkningsvärt med så många händelser, säger Sven-Erik Olsson, polisen.

  • Publicerad 08:12, 13 apr 2018

Det första larmet om en brinnande bil kom till polisen vid 2.30 tiden från Kyrkvägen vid Vilundahallen, där ska tre bilar ha brunnit. Sedan kom också larm om bilbränder från Holmvägen och Hammarbyvägen nära Hasselgatan. Bränder på tre platser nära varandra inom loppet av två timmar.

Mitt i åker ut i området kring Vilunda och Sigma för att prata med folk.

– Det är bedrövligt, säger Lelia Olsson som är på morgonpromenad på Holmvägen.

På Holmvägen brann fem bilar i natt. Leila Olsson tycker dock inte att området känns otryggt.

– Jag är en trygg person i mig. Jag har bott här sedan 1970, så jag har vuxit in i det. Men ibland händer det att jag går över på andra sidan gatan när jag träffar på något gäng, säger hon.

På parkeringsplatsen vid skolan intill står tre totalt utbrända bilar.

 

Åke Söderqvist och Teuvo Harju, är aktiva inom grannsamverkan och  bilpatrullerar i området den här morgonen. Trots att färsk statistik säger att bilbränderna minskar de att problemen kvarstår.

– Minskningen är inget vi märkt, säger Åke Söderkvist.

– Det är konstigt att man i en sådan här stor by, med mer än 40 000 invånare inte har polis som är här dygnet runt. Det behövs uppenbarligen, säger Teuvo Harju.

Tre bilar brann på Hammarbyvägen. En av bilarna på Hammarbyvägen är en skåpbil som innehåller ballonger, leksaker och annat som skulle ha sålts på en marknad. Mitt i träffar på ägaren som precis upptäckt händelsen och ringer polisen.

Totalt fann räddningstjänsten elva brinnande eller brandskadade bilar i området.

– Anmärkningsvärt med så många händelser, säger Sven-Erik Olsson, polisens ledningscentral.

Ett utredningsarbete har inletts.

– Det krävs att vi ska få in vittnesuppgifter för att komma vidare, säger Sven Erik Olsson.

Senast för en månad sen skedde en stor bilbrand i Väsby. Det var i början av mars som tolv bilar skadades i en brand på Ardennergatan i Smedby.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att det varit fyra bränder men enligt uppgifter från polisen det har inte varit en brand på Hasselgatan natten till 13 april.