LÄTTAD. Anders Lehman är positiv till det förslaget. Foto: Pär Hugosson

Elva år av ovisshet över för tennishallen

11 år av ovisshet är över. Anders Lehman, en av delägarna till Stockholms Tennishall, välkomnar beskedet.     – Det är jättehärligt för alla inblandade. För oss, för staden och för grannarna. Vi har väl aldrig varit så här nära målet, säger han.

  • Publicerad 13:15, 6 jul 2012

Stockholms Tennishalls vara eller icke vara har varit en följetong kantad av många turer, beslut och upprivna beslut och protester från grannar i området under 11 år. Förslag för nya platser eller lösningar att behålla den i Kristinebergs stadspark har avlöst varandra.

”Har levt dag för dag”
Som Vårt Kungsholmen tidigare har skrivit fattades 2005 ett politiskt beslut om att hallen skulle vara kvar i parken tills de har någonstans att flytta. Beslutet överklagades av de boende i området men Kammarrätten avslog överklagan. Sedan 2008 har Stadshagens IP varit det hetaste alternativet för att bygga en ny hall. Nu ser det ut att bli verklighet.
Väldigt efterlängtat enligt Anders Lehman, som driver hallen tillsammans med Christer Lundberg.
– Vi har levt dag för dag.  Men nu känner vi, även om det är lång tid innan det kan vara klart, att vi får lite arbetsro och det har vi saknat. Det känns jättebra, säger han.

Vill inte ropa hej
Även om han inte sett några ritningar eller liknande tycker Anders Lehman att läget är optimalt – och hoppas att planerna blir verklighet.
– Vi har varit med om beslut som känts definitiva förr och man ska aldrig ropa hej för tidigt. Men det känns bra och majoriteten av partierna i Stadshuset verkar ju vara med så det känns inte som att det är mycket som kan gå åt pipan den här gången. Det känns jätteskönt och bra, säger han.