Ellen Granath och Alma Lindqvist, Sollentuna HC Ringette, är redo för landslagsdebut. Foto: Läsarbild Privat

Ellen och Alma gör landslagsdebut

Sollentunatjejerna Ellen Granath och Alma Lindqvist har följts åt sedan 9-årsåldern då de träffades i Sollentuna Hockeys ringetteskola. Nu är de 15 år och gör båda debut i landslaget i ringette-VM i Kanada i november.

  • Publicerad 11:37, 9 okt 2017

– Vi kommer kanske inte att få spela alla matcher, men det blir en fantastisk upplevelse, där vi kommer att få massor av erfarenheter, säger Alma Lindqvist.

– Fast vi åker inte till Kanada bara för att se och lära utan kommer att ge allt för att vinna och få spela så mycket som möjligt, säger Ellen Granath.

VM-besked i september

Att få åka iväg och spela tillsammans med många betydligt äldre spelare känns förstås lite pirrigt, men båda har deltagit i de öppna landslagsträningarna sedan förra hösten och hunnit lära känna övriga spelare undan för undan.

Efter en nervös väntan på att landslagstruppen skulle presenteras fick de i början av september det glädjande beskedet att de var uttagna tillsammans med ytterligare en jämnårig debutant från Ulriksdals SK.

Ledare i Ringetteskolan

Ellen och Alma ligger nu i hårdträning inför VM, men kommer förutom träningar och matcher med klubblaget Sollentuna HC Ringette även att finnas på isen i Ringetteskolan på Sollentunavallen. Ringetteskolan, som kör lördagar från och med oktober, samlar varje år både tjejer och killar, från 5-årsåldern och uppåt.

– Det är viktigt att vara med och kunna vara en förebild för unga spelare, säger Ellen Granath.

– Vem vet, kanske kommer några i Ringetteskolan att vara blivande landslagsspelare, säger Alma Lindqvist.

Finland förhandsfavorit

Ringette-VM avgörs 27 november–3 december i Mississauga utanför Toronto. Regerande världsmästare är Finland, som även i år är guldfavoriter före Kanada. Vid senaste VM, i Helsingfors, tog Sverige en bronsmedalj före USA, vilket är en rimlig målsättning även denna gång.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skarp kritik mot covidvården på äldreboenden

Nyheter Läget i Region Stockholm extra allvarligt enligt stor granskning Äldre i Region Stockholm som drabbades av covid-19 på sina äldreboenden och avled fick inte rätt vård och behandling. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg.onsdag 25/11 17:00

Gängledare gripen för mordförsök

Nyheter Mordförsök i våras En man som polisen anser vara i ledarskiktet i ett nätverk i södra Stockholm har gripits.onsdag 25/11 13:37