Ellen Granath och Alma Lindqvist, Sollentuna HC Ringette, är redo för landslagsdebut. Foto: Läsarbild Privat

Ellen och Alma gör landslagsdebut

Sollentunatjejerna Ellen Granath och Alma Lindqvist har följts åt sedan 9-årsåldern då de träffades i Sollentuna Hockeys ringetteskola. Nu är de 15 år och gör båda debut i landslaget i ringette-VM i Kanada i november.

  • Publicerad 11:37, 9 okt 2017

– Vi kommer kanske inte att få spela alla matcher, men det blir en fantastisk upplevelse, där vi kommer att få massor av erfarenheter, säger Alma Lindqvist.

– Fast vi åker inte till Kanada bara för att se och lära utan kommer att ge allt för att vinna och få spela så mycket som möjligt, säger Ellen Granath.

VM-besked i september

Att få åka iväg och spela tillsammans med många betydligt äldre spelare känns förstås lite pirrigt, men båda har deltagit i de öppna landslagsträningarna sedan förra hösten och hunnit lära känna övriga spelare undan för undan.

Efter en nervös väntan på att landslagstruppen skulle presenteras fick de i början av september det glädjande beskedet att de var uttagna tillsammans med ytterligare en jämnårig debutant från Ulriksdals SK.

Ledare i Ringetteskolan

Ellen och Alma ligger nu i hårdträning inför VM, men kommer förutom träningar och matcher med klubblaget Sollentuna HC Ringette även att finnas på isen i Ringetteskolan på Sollentunavallen. Ringetteskolan, som kör lördagar från och med oktober, samlar varje år både tjejer och killar, från 5-årsåldern och uppåt.

– Det är viktigt att vara med och kunna vara en förebild för unga spelare, säger Ellen Granath.

– Vem vet, kanske kommer några i Ringetteskolan att vara blivande landslagsspelare, säger Alma Lindqvist.

Finland förhandsfavorit

Ringette-VM avgörs 27 november–3 december i Mississauga utanför Toronto. Regerande världsmästare är Finland, som även i år är guldfavoriter före Kanada. Vid senaste VM, i Helsingfors, tog Sverige en bronsmedalj före USA, vilket är en rimlig målsättning även denna gång.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00

Självplock av jordgubbar i Väsby dröjer till nästa år

Nyheter Corona satte stopp för korona Den som vill plocka lokala jordgubbar får ge sig till tåls ett år till. Upplands Väsby Självplock håller stängt även denna säsong – men 2022 blir det en ny fräsch sort i odlingen.fredag 23/7 16:29

Erik tävlar bland världseliten i bågskytte

Nyheter Sollentunabo debuterar i seniorlandslaget 22-årige Erik Persson debuterar i seniorlandslaget i bågskytte. Samtidigt som han är heltidsstuderande KTH-student är han en av Sveriges mest relevanta compound-skyttar. "Det krävs mycket planering...fredag 23/7 14:42