”Ella är en fruktansvärd talang”

Huddingetjejen Ella Hagman är van att ta medaljer på friidrotts-SM. Helgens USM var inget undantag. 16-åringen tog i överlägsen stil guld på 200 meter, och dessutom brons på 100 meter.

  • Publicerad 17:15, 6 aug 2018

Det blev en bra helg på Enskede IP för Ella Hagman från Huddinge.

När ungdoms-SM i friidrott avgjordes i tryckande värme trivdes den 16-åriga sprintern som tävlar för Huddinge AIS.

Ella Hagman tillhörde förhandsfavoriterna på 200 meter.

– Ja, men konkurrensen är hård i hennes åldersklass, säger tränaren Ulf Nilsson.

Men i finalen var Ella överlägsen och vann på tiden 25,89. Tvåan Maja Kronkvist, Klippan, var en bra bit efter på 26,44.

Totalt sex SM-medaljer

Av bara farten kammade Ella hem bronset på 100 meter, tid 12,29.

På de tre senaste svenska ungdomsmästerskapen har Ella Hagman tagit sex medaljer varav ett guld. Förutom helgens båda blänkande metallbitar blev det två medaljer i vinterns inne-SM och även två på fjolårets ute-SM.

Även Frisk glänste

Ulf Nilsson är imponerad av sin adept.

– Jag har tränat många ungdomar genom åren, men jag måste säga att Ella är en fruktansvärd talang!

Ella var inte Huddinge AIS enda segrare på helgens USM. I P15-klassen vann Viktor Frisk både 2 000 meter och 1 500 meter hinder, och han knep dessutom silvret på 800 meter.

JSM på hemmaplan

I helgen avgjordes även junior-SM. Huddinge AIS arrangerade mästerskapet på Källbrinks IP. Det blev inga guld för hemmaklubben, men väl fem medaljer.

Sebastian Löschner tog silver i diskus och brons i kula i P19-klassen. Mathilda Eriksson blev trea i diskus i K22, och Ludvig Hillenfjärd kom på tredje plats på 400 meter häck i M22-klassen. Johannes Lillius tog silver i diskus i P17.