Stephanie Holmén och hästen Little Sparrow. Foto: Läsarbild Roland Thunholm/Pressbild

Elitryttare och kungligt besök – dags för hästshow på Friends

Från och med torsdag tar hundratals hästar över Friends Arena. Under årets Horse Show utlovas ett startfält i världsklass, kändisbesök och kunglig närvaro.

  • Publicerad 12:00, 27 nov 2019

På torsdagen smäller det. Då samlas mängder av hästfans för årets upplaga av Sweden International Horse Show på Friends Arena.

Under fyra dagar samlas världsstjärnor som Peder Fredricson, Kevin Staut och Isabell Werth på arenan för att göra upp om segern.

Det tävlas i fem grenar. 83 ryttare, sex kuskar och 126 hästar deltar.

”Ryttarna står i kö”

Darragh Kenny, Harrie Smolders och Lorenzo de Luca är några av de internationella stjärnor som dessutom kompletterar startfältet i hoppningen.

– Ryttarna står i kö för att komma till oss. Jag har fått säga nej till flera internationella ryttare som helt enkelt inte får plats, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef för SIHS och ansvarig för de internationella inbjudningarna, enligt ett pressmeddelande.

Prins Carl Philip delar ut pris

Årets final i ponnycupen kommer även få kungligt besök. Under prisceremonin kommer nämligen Prins Carl Philip närvara för att dela ut pris.

Prins Carl Philips pris, presented by Hööks, är en av världens största hoppcuper för kategori C- och D-ponnyer.

Under året har ponnyryttare från hela landet tävlat om de åtta åtråvärda finalplatserna i Friends Arena.

Kändisar gör upp

Under fredagen kommer fem kändisar göra upp i finalen av ”Stjärnornas hoppning” – ett moment där mer eller mindre ridvana personer har tränat i ett halvår för att nu tävla mot varandra.

Årets stjärnor är Tik Tok-kändisen Amanda Edmundsson, deckarförfattaren Sofie Sarenbrant, Youtubers och influencern Melissa Kinnmalm, radioprofilen Farao Groth och TV-profilen och influencern Saga Scott.

Biljetter och hela programmet för de fyra dagarna finns här.