Elin är bäst i Sverige på måleri

Efter tre intensiva tävlingsdagar stod det klart att Elin Larsson från S:t Martins Gymnasium i Sundbyberg stod som vinnare i Måleri-SM 2018.

  • Publicerad 07:41, 17 maj 2018

Det är en förvånad vinnare som nu har guldmedaljen liggande hemma på rummet.

– Det känns väldigt kul. Jag är jätteglad men också väldigt förvånad. Konkurrensen var tuff, så jag är lite chockad faktiskt.

Killar och tjejer tävlar mot varandra i tävlingen som består av fyra moment förklarar Elin.

– Det är fri dekoration, bildöverföring, att måla en dörr och tapetsering.

Tvåa och trea kom Britta Spencer från Stockholm och Stina Granberg från Piteå. Tillsammans med Elin Larsson bildar de nu Målerilandslaget och ska i september representera Sverige i EM i Budapest. Efter det kvalar de sedan till VM, som äger rum i Ryssland 22-27 augusti 2019.

Hur förbereder man sig för de här stora tävlingarna?

– Det är bara öva, öva, öva, så mycket som man hinner. Först ska vi ta oss igenom EM, sedan får vi se hur det går.

I dag går Elin i trean och den 8 juni springer klassen ut från skolan för sista gången.

– Jag väntar nu på besked om jag får jobb i sommar eller inte. Jag vill jobba inom måleriyrket och kanske framöver utveckla mig inom dekorationsmåleri eller äldre måleritekniker.

Har du några tips för vanliga hemmafixare?

– Det viktigaste är att göra ett noggrant underarbete. Jag tror att vanligaste felet många gör är att ha för bråttom. Men man måste ofta lägga ner lite tid för att det ska bli bra. Sen borde man också välja produkter med omsorg, inte bara de billigaste.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10