Elias Ymer nära att skrälla sig till kvartsfinal

Elias Ymer reste sig efter att ha varit utslagen av en skada och tvingade fram ett avgörande tredje set mot Jack Sock i andra omgången av Stockholm Open på onsdagskvällen. Till slut blev dock den hårdservande amerikanen för svår och Ymer föll med 5–7, 6–3, 3–6.

  • Publicerad 09:50, 18 okt 2018

– Han visade i dag att han kan spela fin tennis. Jag blev överraskad av att han servade så bra. Han är en ung spelare som har en ljus framtid, säger 26-årige Jack Sock, som spelat två finaler i Stockholm, till Viasat om Ymer.

Den 18:e-rankade amerikanen låg under med 4–3 i andra set när 22-årige Vällingbybon Elias Ymer fick en vridning i höftpartiet som gav en synlig smärta. Han fick behandling av höger knä och ljumsken när han i flera minuter låg på rygg på en vit handduk på golvet.

Reste sig till publikens jubel

Direkt efter skadepausen bröt Ymer fram till 5–3 efter att ha tagit tillvara på sin tredje breakboll i gamet. Han höll därefter serven, till publikens jubel, och vann setet med 6–3. I tredje kom dock Sock tillbaka och vann med 6–3.

Eftersom lillebror Mikael Ymer, 20, föll i första omgången mot lettiske Ernests Gulbis (3–6, 4–6) i tisdags finns nu ingen svenska kvar i singelturneringen.

Chans till revansch i dubbel

Chans till revansch för bröderna Ymer blir det dock redan i dag torsdag då de spelar dubbel tillsammans mot Marcus Daniel (Nya Zeeland) och Wesley Koolhof (Nederländerna).

Bröderna Mikael och Elias Ymer tog sensationellt hem dubbelturneringen i Stockholm Open för två år sedan. I dag går de in i årets turnering då de ställs mot Marcus Daniel/WesleyKoolhof. Foto: Tomas Stark

Det är dagens andra dubbelmatch i Kungliga tennishallen och den börjar klockan 14, eller senare om den första matchen drar ut på tiden.