För ett par veckor sedan skrev vi om Örsundsbrobon Elias Öberg, som nyligen flyttat till Uppsala, som tog sig hela vägen till final i musiktävlingen P4 Nästa Uppland.

Tävlingen avgjordes förra veckan. Och visst gick det bra för Elias, med artistnamnet Elias O.

Allas favorit

Med både flest publikröster och mest jury-poäng tog Elias hem regionfinalen av P4 Uppland Nästa.

– Overkligt. Det känns fortfarande helt sjukt. Vi är så tacksamma över alla röster vi har fått, säger Elias Öberg och tillägger:

– Vi tänkte kanske att en tredjeplats kunde vara rimligt eftersom de var så hög kvalité på de andra låtarna. Och så fick vi både flest röster och jurypoäng...

Riksfinal i höst

Nu hägrar riksfinalen av P4 Nästa som avgörs i Västerås i höst. Om Elias bidrag ”Dansa” räcker hela vägen till final återstår att se. Hans öde ligger nu i juryns händer.

– Vi har gjort vårt nu. Sedan får vi se. Det är en jury som väljer vilka låtar som hamnar i final, säger Elias.

Förra veckan blev händelserik för Elias. Utöver att han vann regiontävlingen i P4 Nästa fick han också ett annat efterlängtat besked.

– Helt sjukt. Jag fick reda på att jag blivit antagen till Anders Bagges låtskrivarskola Dreamhill Music i Örnsköldsvik till hösten. Så nu håller jag på att leta lägenhet i Örnsköldsvik. Det känns som att det är allt på en gång nu, säger Elias Öberg och skrattar.