Vinnare. Elias O (Elias Öberg) tog hem regionfinalen av musiktävlingen P4 Nästa Uppland. Foto: Anton Brask

Elias O dansade hem finalen

Med både flest publikröster och mest jury-poäng tog Elias Öberg hem regionfinalen av P4 Nästa Uppland. Nu hägrar riksfinalen. – Overkligt. Det känns fortfarande helt sjukt, säger Elias O.

  • Publicerad 11:42, 4 jun 2021

För ett par veckor sedan skrev vi om Örsundsbrobon Elias Öberg, som nyligen flyttat till Uppsala, som tog sig hela vägen till final i musiktävlingen P4 Nästa Uppland.

Tävlingen avgjordes förra veckan. Och visst gick det bra för Elias, med artistnamnet Elias O.

Allas favorit

Med både flest publikröster och mest jury-poäng tog Elias hem regionfinalen av P4 Uppland Nästa.

– Overkligt. Det känns fortfarande helt sjukt. Vi är så tacksamma över alla röster vi har fått, säger Elias Öberg och tillägger:

– Vi tänkte kanske att en tredjeplats kunde vara rimligt eftersom de var så hög kvalité på de andra låtarna. Och så fick vi både flest röster och jurypoäng...

Riksfinal i höst

Nu hägrar riksfinalen av P4 Nästa som avgörs i Västerås i höst. Om Elias bidrag ”Dansa” räcker hela vägen till final återstår att se. Hans öde ligger nu i juryns händer.

– Vi har gjort vårt nu. Sedan får vi se. Det är en jury som väljer vilka låtar som hamnar i final, säger Elias.

Förra veckan blev händelserik för Elias. Utöver att han vann regiontävlingen i P4 Nästa fick han också ett annat efterlängtat besked.

– Helt sjukt. Jag fick reda på att jag blivit antagen till Anders Bagges låtskrivarskola Dreamhill Music i Örnsköldsvik till hösten. Så nu håller jag på att leta lägenhet i Örnsköldsvik. Det känns som att det är allt på en gång nu, säger Elias Öberg och skrattar.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01