Bredängsbon Elias Åkesson släpper ny skiva. Foto: Pressbild samt Anna Rönngren

Elias från Bredäng släpper nya skiva efter 10 år

För tio år sedan var Elias Åkesson på gång. Bandet Elias & the Wizzkids låtar spelades i radion och de turnerade i Sverige, Tyskland och Schweiz, men så splittrades bandet. Nu är de tillbaka med en ny skiva. – Det känns jätteroligt men också svårt, säger Elias Åkesson.

  • Publicerad 05:00, 1 dec 2020

Bredängsbon Elias Åkesson har spelat musik så länge han kan minnas. Han är gymnasielärare och kommer ursprungligen från Dalarna, sitt första band startade han i sexan men han har även turnerat själv och både sjungit, spelat gitarr och trummor.

– Då hade jag en bastrumma och virvel som jag spelade på med fötterna, säger han.

Mycket av hans karriär har skett småskaligt. Bandet Elias & the Wizzkids har gett ut två skivor, den första 2007 och uppföljaren 2010. Och då var de på gång. Deras låtar spelades i radio och de turnerade i Sverige, Tyskland och Schweiz, om än på mindre arenor. Men bandet splittrades.

Ny konstellation

Nu är han tillbaka i en ny konstellation, efter lärarutbildning och en brusten relation vilket har präglat låtarna på nya popskivan ”Embrace all the weirdness”.

– Många låtar handlar om att bryta ihop och komma igen. Det är ett hoppingivande tema, säger Elias Åkesson.

Skivan släpps utan stöd av ett skivbolag och mitt under pågående coronakris, vilket han upplever som lite oroligt.

– Vi hade tre konserter inplanerade här i Stockholm, på Obaren på Östermalm, Tellusbiografen i Midsommarkransen och Melodybox vid Telefonplan, men de har fått ställas in. Nu hoppas vi att vi kan spela på Mälarhöjdens friluftsteater vid Lyran när det blir vår och att människor ska gilla vår skiva, säger Elias Åkesson.

Elias Åkesson i Elias & The Wizzkids. Foto: Pressbild

Släpper ny skiva

Namn: Elias Åkesson

Ålder: 38

Gör: Gymnasielärare på Kulturama och sångare och låtskrivare i bandet Elias & the Wizzkids.

Bor: Bredäng

Aktuell med: Nya skivan ”Embrace all the weirdness” som släpptes den 13 november. Bandet gjorde i våras även låten Corona Song som finns på Spotify.

Visa merVisa mindre