Bredängsbon Elias Åkesson har spelat musik så länge han kan minnas. Han är gymnasielärare och kommer ursprungligen från Dalarna, sitt första band startade han i sexan men han har även turnerat själv och både sjungit, spelat gitarr och trummor.

– Då hade jag en bastrumma och virvel som jag spelade på med fötterna, säger han.

Mycket av hans karriär har skett småskaligt. Bandet Elias & the Wizzkids har gett ut två skivor, den första 2007 och uppföljaren 2010. Och då var de på gång. Deras låtar spelades i radio och de turnerade i Sverige, Tyskland och Schweiz, om än på mindre arenor. Men bandet splittrades.

Ny konstellation

Nu är han tillbaka i en ny konstellation, efter lärarutbildning och en brusten relation vilket har präglat låtarna på nya popskivan ”Embrace all the weirdness”.

– Många låtar handlar om att bryta ihop och komma igen. Det är ett hoppingivande tema, säger Elias Åkesson.

Skivan släpps utan stöd av ett skivbolag och mitt under pågående coronakris, vilket han upplever som lite oroligt.

– Vi hade tre konserter inplanerade här i Stockholm, på Obaren på Östermalm, Tellusbiografen i Midsommarkransen och Melodybox vid Telefonplan, men de har fått ställas in. Nu hoppas vi att vi kan spela på Mälarhöjdens friluftsteater vid Lyran när det blir vår och att människor ska gilla vår skiva, säger Elias Åkesson.