Det är elever i årskurs 8 som haft gerillaslöjd på schemat. Verken, som lyfter fram allt från klimatfrågan till pälsindustrin, ställs ut på olika platser i helgen. Vid konstverken finns QR-koder som länkar till filmer eleverna gjort om sina ämnen.

Träslöjdsläraren Julia Berger Blomberg berättar att eleverna blivit extra taggade av att få ställa ut sina konstverk för allmänheten, något som passar extra bra i corona-tider när ingen kan bjudas in till skolan.

– De är väldigt engagerade. "På riktigt blir viktigt", när de får ställa ut så här, säger hon.

Här är några av deltagarna och dess projekt:

Vad? En stadsbild som föreställer Jerusalem, med en moské, en synagoga och en kyrka. Vill uppmärksamma konflikten mellan Israel och Palestina.

Var? I närheten av skogen/utegymmet vid Nytorps gärde.

– När människor dör kan man inte vara tyst. Alla religioner borde få bestämma i Jerusalem, säger Maimuna Islam i 8C.

Vad? En rosa kvinnokropp, för kampen om fri abort i alla länder. Galgen representerar det verktyg en del kvinnor använder sig av för att försöka göra abort.

Var? Vid ingången till Nytorpsbadet på Dalensidan.

– I en del länder hamnar kvinnor i fängelse för abort. Men kvinnor borde bestämma själva. Laglig abort borde vara en självklarhet, säger Liv Mohammed i 8A.

Vad? En ”bebismobil” med slagord och hängande människor under. Protesterar mot mobbning och kränkningar, i kampen för en värld utan självmord.

Var? Utanför Björkhagens stadsdelsförvaltning.

–  Vi ville ta något väldigt barnsligt och lägga till något väldigt hemskt, för att illustrera detta. Ofta pågår mobbning bland barn och det dumma som sägs kan påverka mer än du tror, säger Ingrid Lutti och Adam Kanté.

Vad? En jordglob i två händer. Vill uppmärksammaBlack lives matter”- rörelsen och kampen mot rasism.

Var? Vid ingången till Nytorpsbadet på Dalensidan.

Vad? En kvinna i ett träd, med en blixt under. Uppmärksammar kampen för fri abort.

Var? I närheten av skogen/utegymmet vid Nytorps gärde.

Vad? En mink i en bur. En protest mot minkpälsindustrin.

Var? Hammarbyhöjdens tunnelbana.