Runt 100 stycken förstaklassare på Haga/Lyckebyskolan lussade för de äldre på Hagagården. Foto: Maria Nykvist

Elever bjöd äldreboende på stämningsfullt lussefirande

Ett luciatåg med ett hundratal elever från årskurs 1 på Haga/Lyckebyskolan i Vendelsö fyllde Hagagårdens innergård och lussade för de äldre.

  • Publicerad 11:04, 13 dec 2020

Det var på fredagsmorgonen som ett luciatåg fyllt med lucior, tomtar, tärnor, stjärngossar och pepparkaksgubbar tågade in på äldreboendet Hagagårdens innergård.

På coronasäkert avstånd bjöds de boende på klassiska luciasånger.

– Det här var väldigt trevligt, och de var så gulliga, säger Mary Hammar som bor på Hagagården.

Mary Hammar tyckte att det var en trevlig överraskning att eleverna lussade för henne och de andra boende på Hagagården. Foto: Maria Nykvist

Det var årskurs 1 i intilliggande Haga Lyckebyskolan som lussade. 7-åriga Max Gyllenhammar, en av tomtarna, var nöjd med uppträdandet.

– Det är nog många som inte har fått träffa barnbarnen på länge, så vi ville göra något roligt. Det var lite pirrigt, men det gick bra, säger han.

Max Gyllenhammar och Carina Thunberg. Foto: Maria Nykvist

Vi få till fler träffar

Samma klasser var även på äldreboendet i somras och sjöng för de boende. Läraren Carina Thunberg hoppas att de kan få till fler tillfällen framöver.

– Nu ville vi bjuda på ett litet ljus i mörkret, och när samhället öppnar upp igen hoppas jag att vi kan träffas oftare, vi är ju grannar. Kanske att vi kan sy och läsa tillsammans, säger hon.